Fury en Joshua suggereren grote kamp in "Battle of Britain"

Via Twitter Tyson Fury

Uncategorized

Fury en Joshua suggereren snelle grote kamp in “Battle of Britain”

Carl Deconinck

Tyson Fury maakte eerder dit jaar bekend dat zijn pensioen nog niet voor nu is. Hij wil in december vechten tegen een grote naam. Omdat Oleksandr Usyk tegen dan nog niet klaar is, daagde Fury Anthony Joshua uit. Die ging daarop in.

Fury gaf aan dat hij zijn WBC-titel bij de zwaargewichten wil verdedigen in de komende maanden. De eerste keus, Usyk was onhaalbaar. De Gypsy King zei daarop dat hij tegen om het even wie wilde vechten. Op Twitter daagde hij Anthony Joshua uit, “terwijl Usyk zit te zeuren.” Ze kunnen onderling uitmaken “wie over Brittania zal heersen.”

Positieve reactie

Daarop reageerde Joshua koel maar positief. “Ja, rustig. Ik doe de online discussies niet alleen voor de aandacht. Dus als je er echt mee bezig bent, neem contact op met mijn manager. In december ben ik klaar.”

Frank Warren, de manager van Fury beloofde dan ook om vandaag nog het officiële aanbod uit te sturen naar het team van Anthony Joshua voor het gevecht in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee krijgt Joshua een unieke kans om alsnog een titel te heroveren nadat hij al zijn titels verloor tegen Usyk en niet kon terugclaimen in Saudi-Arabië.

De onderhandelingen zullen echter ook nog moeten gebeuren. De managers van beide boksers zijn elkaar ook niet goed gezind en de inzet over wie recht heeft op welk deel van de televisierechten is hoog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen