Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

Gatz wil lerarenopleiding betalen voor zij-instromers in Brussel

Belga Press Agency

Brussels minister Sven Gatz (Open Vld), in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor onderwijs, wil zij-instromers naar de Nederlandstalige Brusselse scholen lokken door de lerarenopleiding voor hen te vergoeden. Hij pleit ook voor een financiële bonus voor de leerkrachten.

Het Nederlandstalige Brusselse onderwijs lijdt al jaren onder een lerarentekort. Gatz wil zij-instromers aanmoedigen om de sprong naar de klas te wagen door de lerarenopleiding die ze dan moeten volgen te vergoeden. Zij-instromers die de lerarenopleiding nog moeten afwerken kunnen daar nu drie uur per week voor worden vrijgesteld. Gatz wil dat optrekken tot 20 procent van een voltijdse opdracht.

De minister pleit ook nog voor een financiële bonus voor leerkrachten die in het Nederlandstalige onderwijs in de hoofdstad werken. Het systeem van de ‘Brusselpremie’ bestaat al bij de politie. Bij de start van hun carrière krijgen agenten 670 euro bruto per jaar, dat stijgt na vijf jaar naar 1.340 euro per jaar. Gatz vraagt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om de premie ook toe te kennen aan leerkrachten in de hoofdstad. In ruil daarvoor zouden ze zich wel voor meerdere jaren moeten engageren voor het Nederlandstalige Brusselse onderwijs.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “Gatz wil lerarenopleiding betalen voor zij-instromers in Brussel”

  1. Gatz virtueel liberale clochard schopt het minister. Hallucinant. Kan alleen in België. En dan zijn er die Poetin bekritiseren. Hoeveel stemmen moet je in het liberale Vivaldiland en N-VA protectoraat halen om een ministeriële functie uit te oefenen?

Plaats een reactie

Delen