Gents supertalent mag strijden voor Europese titel thaiboksen

affiche gala via bkbmo.be

Uncategorized

Gents supertalent mag strijden voor Europese titel thaiboksen

Carl Deconinck

Gianny De Leu is nog maar 20 jaar, maar is nu al de nummer 1 bij het thaiboksen in Europa. Hij won wereldtitels bij de jeugd, amateurs en elite. Nu wil hij de Europese titel van de WMC halen. Dat kan hij doen in zijn eigen stad op Gent Thainight.

Wie een topgevecht in Muay Thai wil zien, moet op 1 oktober in Gent zijn. De jonge Gentenaar Gianny De Leu neemt het er op tegen de Italiaan Guiseppe Gesuito. Muay Thai of Thaiboksen laat zich kenmerken door het gebruik van ellebogen en kniestoten. Ook laat men clinchen toe, het vastgrijpen van de tegenstander, en men mag tegenstanders zelfs met een beenveeg neerhalen. In het klassieke kickboksen kan dit niet.

Europese titel als opstap naar meer

In juni van dit jaar kroonde De Leu zich tot wereldkampioen bij de elite door de Kazak Shamil Yermagambetov te verslaan. Nu staat de Gentenaar op de 1e plaats in de Europese rangschikking. Voor de Europese titel moet hij het opnemen tegen de nummer 3, Guiseppe Gesuito. Patrick Van Acker, voorzitter van de BKBMO, de federatie van het de Belgische Muay Thai, en trainer bij Team Mahanakhon waar De Leu ook traint, legt ons uit hoe de Italiaan gekozen werd. “We kiezen die gevechten niet zelf. De keuze gebeurt door de internationale federatie. Die doen dat in functie van het niveau van de vechters en kijken wat kan.”

Van Acker geeft aan dat de Europese titel zeer mooi zou zijn is, maar ook dient als een opstap naar groter succes. Daar hangt echter geen strak tijdschema aan vast. “Gianny is nog maar maar 20 jaar, dat is zeer jong. Hij heeft tijd genoeg. Eerst moet hij zijn gewicht nog wat aanpassen, een beetje verzwaren, ook zijn programma wat aanpassen. Alles moet zo samen lopen.”

Voorbereiding

De bedoeling is dus dat De Leu zijn Europese titel haalt, klimt op de wereldranglijst, uitgedaagd wordt, zijn titel verdedigt en zo carrière maakt. Intussen is hij in volle voorbereiding voor het gevecht van 1 oktober. Vechters zijn verplicht om video’s van elkaar door te sturen en bovendien is er ook veel op YouTube te zien. Zo hebben ze al een goed zicht op zijn tegenstander. “Gesuito is bokstechnisch zeer sterk. Maar we hebben een plan van aanpak. Het is echter moeilijk om een percentage te plakken op de winstkansen, in een gevecht kunnen er zoveel dingen gebeuren.”

De kamp vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de Bateas, een sportcentrum in Gent, op de Dendermondsesteenweg nr. 397. Maar er is niet enkel de titelkamp, want er komt ook een heel gala met een twintigtal thaibokswedstrijden. Men mikt op zo’n vijfhonderd a zeshonderd bezoekers. Tickets kosten 20 euro in voorverkoop en 30 euro aan de deur. De deuren gaan open om 18u.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen