INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Uncategorized

IN BEELD: Rus knalt rekruteringsofficier neer

Simon Segers

Vorige week woensdag raakte bekend dat Russisch president Poetin reservisten en mannen met militaire ervaring zal optrommelen voor de oorlog in Oekraïne. Als gevolg komen verschillende Russen in opstand en maandag vonden twee gewelddadige verzetsdaden plaats in het land.

In de stad Oerjupinsk, in het zuidwesten van Rusland, stak een man het lokale militaire aanmeldingsbureau in brand. Hij blokkeerde de ingang van het gebouw met zijn wagen alvorens het bureau met molotovcocktails te bestoken. Dader Mikhail Filatov (35) werd opgemerkt door een patrouille die hem meteen kon inrekenen. Hij zou volgens Russische media een nationalist zijn die met de daad zijn standpunt over de oorlog willen duidelijk maken. De brand kon snel geblust worden.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1574309655312211968

Bezorgd om dienstplicht

Dezelfde dag schoot de 25-jarige Ruslan Zinin een plaatselijk hoofd militaire rekrutering neer in Oest-Ilimsk, Oost-Siberië. De man zei “niemand zal gaan vechten” en “we gaan allemaal naar huis” alvorens hij de militair neerschoot met een jachtgeweer met een afgezaagde loop. Het slachtoffer is ondertussen opgenomen in het ziekenhuis en verkeert in levensgevaar. Op sociale media circuleren beelden van het incident waarop te zien is hoe de andere aanwezigen in paniek het gebouw ontvluchten nadat het schot gelost werd. Zinin verklaarde na afloop van het incident dat hij bezorgd was om een oproep tot dienstplicht die een vriend van hem ontvangen had.

https://twitter.com/Andrew__Roth/status/1574272320071426049

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “IN BEELD: Rus knalt rekruteringsofficier neer”

Plaats een reactie

Delen