In beeld: Spectaculaire Russische verliezen

Twitter @zloneversleep

Uncategorized

In beeld: Spectaculaire Russische verliezen

Carl Deconinck

Het offensief dat Oekraïne uitvoert in de buurt rond Charkov is ongezien succesvol. Het Russische front lijkt er volledig te zijn ingestort en de Oekraïners rukken sterk op. Duizenden vierkante kilometers zijn intussen bevrijd. Op sociale media levert dit opvallende beelden op.

Het Russisch leger was duidelijk niet voorbereid op het Oekraïense offensief en de terugtrekking verloopt erg chaotisch. Daarbij lopen de materiële verliezen bijzonder hoog op. Russische troepen laten heel wat tanks en pantserwagens achter. Vaak zijn die nog in perfecte staat, en kunnen ze door het Oekraïense leger worden ingezet tegen de Russen. De achtergelaten hoeveelheid wapens, munitie, voertuigen, tanks en dergelijke meer is zo groot, dat Oekraïners spottend spreken over een Russische lend-lease voor Oekraïne.

(Lees verder onder de tweet.)

Overal problemen voor Rusland

De malaise trekt zich bovendien door op ander vlakken, want er doken beelden op uit de Krim, waar een Russische Su-25 jet neerstort bij de lancering. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat er weinig details zijn rond het ongeluk.

(Lees verder onder de tweet.)

Het consistent vernietigen van bruggen en infrastructuur zorgt er ook voor dat de Russen alternatieve, moeilijkere wegen moeten gebruiken, met alle gevolgen van dien.

(Lees verder onder de tweet.)

Oekraïne heeft weinig medelijden met de Russen die terugtrekken en neemt hen ook stevig onder vuur.

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/KremlinTrolls/status/1569233331299958784?s=20&t=QfZZ5uLIi9WlZBWcc5aarw

Intussen wachten de inwoners van de bevrijde gebieden de Oekraïense soldaten met open armen op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “In beeld: Spectaculaire Russische verliezen”

Plaats een reactie

Delen