Piet De Bruyn (foto: Belga)

Uncategorized

Jeroen Tiebout vervangt Piet De Bruyn als Vlaams parlementslid (N-VA)

Wannes Neukermans

Jeroen Tiebout, kabinetschef van Vlaams viceminister-president Ben Weyts (N-VA), trekt naar het Vlaams Parlement. Hij volgt er Piet De Bruyn op, die co-directeur van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wordt.

Piet De Bruyn start met zijn nieuwe baan op 1 november, maar stapt nu al uit het parlement. In zijn nieuwe job komt hij onder meer aan het hoofd van de Zelfmoordlijn 1813 te staan. “Na meer dan 25 jaar inzet als vrijwilliger voor het Centrum, wilde ik mijn engagement versterken en concretiseren”, zegt hij. “Sinds corona kennen we crisis na crisis en zijn het woelige tijden. Ons mentaal welbevinden wordt meer dan ooit op de proef gesteld.”

Derde opvolger

De voormalige partijwoordvoerder blijft wel nog actief in de lokale politiek, als schepen in Rotselaar. Met Jeroen Tiebout komt nu de derde opvolger van de provincie Vlaams-Brabant in het parlement, omdat eerder Ben Weyts minister werd en Lorin Parys uit de politiek stapte.

Tiebout maakt met ambitie de overstap van het kabinet naar het parlement. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik het werk achter de schermen weleens wil vertalen naar de andere kant”, zegt hij. “Ik ben dankbaar voor de kans die Piet mij biedt en zal mij nu twee jaar inzetten om nog meer stemmen voor de partij te halen.”

In 2024 wil hij een van de gezichten van de campagne in zijn provincie worden. “Ik heb twee jaar de tijd om te bewijzen dat ik een plaats op de lijst waard ben”, aldus Tiebout.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen