Kunnen holebi's ongestoord hand in hand lopen in Molenbeek? Naji: "Zou niet fair zijn om hier 100 procent zeker ja op te antwoorden"

Nadia Naji. Belga

Uncategorized

Kunnen holebi’s ongestoord hand in hand lopen in Molenbeek? Naji: “Zou niet fair zijn om hier 100 procent zeker ja op te antwoorden”

Anton Schelfaut

In een interview met De Zondag heeft Groen-covoorzitter Nadia Naji haar licht laten schijnen over haar thuisgemeente Molenbeek. Op de vraag of holebi’s er ongestoord hand in hand kunnen lopen, kon ze geen sluitend antwoord geven. “Het is nu eenmaal een feit dat er al holebikoppels zijn aangevallen”, gaf ze aarzelend toe.

Conner Rousseau voelt zich “niet in België” in Molenbeek. Dat liet de Vooruit-voorzitter zich in april ontvallen in een interview met Humo. Naji, die zelf al vijf jaar in de Brusselse gemeente woont, betreurt dat Rousseau “de mooie dingen niet wil zien”. “Het is hier fijn om te wonen”, benadrukt ze.

Toch wil Naji niet blind zijn voor de problemen. “Er is veel armoede en ongelijkheid, er is veel werkloosheid en er zijn te weinig leerkrachten”, erkent de Groen-covoorzitter. “Maar de mensen die hier wonen, zijn fijne mensen, geen terroristen. Er is trouwens een Molenbeekse vrouw gestorven bij de aanslagen van 22 maart. Dat heeft de hele gemeenschap veel pijn gedaan.”

Onveilig voor holebi’s?

Volgens VRT-journalist Riadh Bahri, die er zelf woonde, is het in Molenbeek niet veilig voor holebi’s. Maar of het probleem er groter is dan elders, kan Naji niet zeggen. “Ik wil het niet generaliseren, maar ook niet ontkennen”, klinkt het. “Ook na de Pride is er hier iemand aangevallen. Dat is vreselijk en moet aangepakt worden.”

Volgens Naji zou het niet fair zijn om “100 procent zeker ja te antwoorden” op de vraag of holebi’s in Molenbeek ongestoord hand in hand kunnen lopen. “Het is nu eenmaal een feit dat er al holebikoppels aangevallen zijn”, geeft ze aarzelend toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Kunnen holebi’s ongestoord hand in hand lopen in Molenbeek? Naji: “Zou niet fair zijn om hier 100 procent zeker ja op te antwoorden””

  1. Wat walgelijke hypocriet antwoord van een typische groene sandalenterroriste. Welke Achterlijke stemt er nu nog voor deze partij? Dat zijn toch mensen die je moet opsluiten???😡😡😡🐐🐐🐐

  2. Ik kan het niet helpen, maar telkens ik deze dame zie in een zogezegd live interview, heb ik de indruk dat zij voordien de vragen al gehoord en de te geven antwoorden al ingelepeld kreeg. Haar lichaamstaal, als zij samen is met haar mede-voorzitter, is er een van volgzaamheid met haar voortdurend ongevraagd knikken. En als zij dan zelf aan het woord komt is het om de reeds gegeven antwoorden na te apen. Een perfect voorbeeld van een excuus-allochtoon die Groen! opvoert voor de stemmetjes!

  3. Iedereen die in een bubbel woont vindt het fijn om erin te wonen, want die zien de ongemakken niet die anderen ondervinden.
    Het is puur tijdverlies heel haar bochtenwerk te analyseren. Het komt erop neer dat ze moeilijk kan kiezen tussen haar pocowoko aanhang en haar allochtone kiezers.
    Haar interview met ‘De Zondag’ is opgewarmde kost, typisch voor dat (gratis) weekblad. Wat ik daar allemaal in lees ergert mij niet zo zeer dan dat het mij in slaap wiegt.
    Tenslotte toch nog dit: “Als ze niet hand in hand kunnen lopen bewijst dat gewoon dat hiervoor geen maatschappelijk draagvlek voor is, en moeten ze ook niet provoceren”. Dit begrip voor een niet bestaand maatschappelijke draagvlak verraadt nogmaals de inconsequenties in het linkse en groene wereldbeeld.

  4. Verkeerde vraag, een betere vraag zou zijn : ‘kunnen vrouwen zich kleden zoals ze willen en alleen door Molenbeek wandelen ?’. Het antwoord zou dan zijn : ‘als ze niet willen uitgescholden worden of aangerand, zou het niet fair zijn om hier 100% ja op te antwoorden’

  5. Neem moslims weg uit Molenbeek en het is een gemeente zoals een ander, met criminaliteit en met met problemen, maar zonder terroristen, gedwongen huwelijken, anti blank, anti holebi …Kortom een gewoon groot dorp waar het goed en veilig zou zijn om te leven, maar onze politici, zoals deze madam met paardenbril en uit schrik voor represailles, willen het gewoonweg niet.

  6. Het zou “niet fair zijn”????Het zou een grove leugen zijn Groene madam maar dat durf je niet te zeggen nietwaar uit schrik voor je entourage en je woke kiezers. Vraag het eens aan Lukas Van Der Taeen hoe fair het is als holibi of zelfs gewoon als vrouw in het Molenbeekse aards paradijs van Moreaux rond te lopen ipv van hypocriete zever te verkopen.

  7. Het zou “niet fair” zijn? Het zou de leugen van het jaar zijn! En waarom is er veel werkloosheid terwijl dat er in België nog nooit zo veel openstaande vacatures waren? Omdat ze evenveel geld krijgen om niks te doen! En waarom is er een gebrek aan leerkrachten? Ik ken iemand die dat daar geprobeerd heeft maar hij is na 8 maanden van miserie gaan werken in de koelcellen van een grootwarenhuis omdat er met die kinderen daar geen land te bezeilen viel, een totaal gebrek aan waarden en normen omwille van een totaal gebrek aan opvoeding!

  8. Die moraal verschilt echt niks van deze van kinderen van een jaar oud: wie in team baby zit moet geholpen worden (“het zou niet fair zijn om hier met 100 procent zekerheid ja op te antwoorden”), wie er niet in zit moet geboycot worden (lees, uitgescholden en behandeld worden als racist, seksist, fascist,… ongeacht alles eigenlijk).

  9. ik vraag me af waarom vrouwen zich laten doodschieten in Iran om de hoofddoek te mogen afwerpen en dat diezelfde wijven hier op straat komen om hem aan te houden op school,op het werk en zelfs in het parlement,die hoofddoek moet iets speciaal zijn.Verhoging van het kindergeld vind ik een zeer slecht idee,het zou toch alleen maar ten goede komen aan zwarten en moslims die hele batterijen koters hebben,.Leemans zou beter de Arco gedupeerden terug betalen maar daar is alles doodstil,nochthans hebben ze een nieuwe roeptoeter in huis .

Plaats een reactie

Delen