Luchthaven Luik (foto: Shutterstock)

Uncategorized

Minder vluchten vanop luchthaven Luik

Wannes Neukermans

De luchthaven van Luik heeft een nieuwe exploitatievergunning voor de komende twintig jaar gekregen. Die beperkt de vliegbewegingen wel tot 50.000 per jaar, terwijl Liège Airport op 70.000 vliegbewegingen had gerekend. Dat berichten de kranten van Sudpresse donderdag.

Naast de beperking van het aantal vliegbewegingen schroeft Wallonië met de nieuwe exploitatievergunning ook het aantal nachtvluchten terug. Dat was al lange tijd een eis van omwonenden van de Luikse luchthaven.

Volgens Sudpresse zal de luchthaven gedurende heel 2023 het geluid van nachtvluchten meten. In de periode van 2024 tot 2033 moet de geluidsoverlast met 5 procent dalen ten opzichte van 2023 en in de daaropvolgende periode tot 2042 nog eens met 3 procent.

Vrijdag zou de raad van bestuur van Liège Airport zich over de nieuwe vergunning buigen. De luchthaven kan in beroep gaan, waarna het dossier opnieuw op het bord van de Waalse regering komt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen