Paul Magnette na zege Meloni: "Absolute noodzaak van cordon sanitaire opnieuw bevestigen"

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Paul Magnette na zege Meloni: “Absolute noodzaak van cordon sanitaire opnieuw bevestigen”

Anton Schelfaut

De coalitie rond de rechtse partij Fratelli d’Italia heeft de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen. Die overwinning is echter een doorn in het oog van heel wat linkse politici in Europa, waaronder PS-voorzitter Paul Magnette. Hij wil de uitslag aangrijpen om “de absolute noodzaak van een cordon sanitaire tegen extreemrechts (sic)” te herbevestigen.

De rechtse coalitie rond Fratelli d’Italia, die ook bestaat uit Lega en Forza Italia, zou meer dan helft van de zetels in het parlement behalen, berichtten tv-zenders Rai en SkyTG24 zondagavond op basis van exitpolls. Als leidster van de grootste partij kan Giorgia Meloni de eerste vrouwelijke premier van Italië worden. Zij heeft het leiderschap in de volgende regering intussen ook opgeëist.

Nationalistische renaissance

De overwinning van Meloni maakt ook in België heel wat reacties los. Onder meer Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken feliciteerde Lega-voorzitter Matteo Salvini en Meloni al via Twitter. “Italianen worden opnieuw baas in eigen land!”, schrijft hij onder de hashtag ‘Nationalistische Renaissance’.

Ook N-VA-Europarlementslid Assita Kanko reageert tevreden. “De Italiaanse democratie heeft gesproken: een indrukwekkend resultaat voor Giorgia Meloni”, laat ze weten. “Hopelijk weet ze de huidige vooroordelen ten opzichte van haar persoon te overstijgen. Aan het Europees leiderschap om nu constructief met dit duidelijke signaal van de Italianen aan de slag te gaan.”

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1574301872608927746

Cordon sanitaire

Toch is niet iedereen tevreden met de overwinning van de rechtse coalitie. Voor PS-voorzitter Paul Magnette toont de uitslag aan dat “het smerige beest altijd uit het niets kan opduiken”. “Wij socialisten moeten de strijd tegen het fascisme hervatten en de absolute noodzaak van een cordon sanitaire tegen ‘extreemrechts’ opnieuw bevestigen”, meent hij.

Vlaams Belang-Europarlementslid Gerolf Annemans ziet in de reactie van Magnette een mooie demonstratie van wat België betekent. “Zelfs de Italiaanse linkerzijde heeft de nederlaag al erkend, maar het Belgische socialisme weet beter dan wie ook hoe zelfs de meerderheid van het volk verder onderdrukt moet blijven”, reageert hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

38 gedachten over “Paul Magnette na zege Meloni: “Absolute noodzaak van cordon sanitaire opnieuw bevestigen””

 1. Wat een stichtende taal alweer van Paul Magnette. Daar geen gevoelens van superioriteit, geen pleidooi voor uitsluiting, voor discriminatie, voor démagogie en voor demonisering van de andere. Gesproken als een echte “anti” fascist (zonder koppelteken): een inclusieve speech voor een vredevol duurzaam samenleven.

 2. Paul Magnette die de fakkel van de rood-groene-azijnpisser Jos Geysels verder wil doen opflakkeren durft zich een democraat te noemen. De haat loopt eraf als men de verliezers hun tronies bekijkt en ipv haat te blijven spuwen zouden ze beter kijken hoe het komt dat het volk de linkse partijen niet meer betrouwd. Bart De Wever let op uw toekomstige partner als met de PS wilt samen regeren.

 3. Een ferm pak paniekerige Linkse kak in de broek ! Daarom roept hij op tot “discriminatie op basis van politieke overtuiging”. Nochtans decreteert UNIA als één der “beschermde criteria” dergelijke “politieke overtuiging” .Zou het “Cordon Discrimnatoir” er dan niet de pure en onversneden incarnatie van wezen ?

 4. Na alle leugens betreffende de Waalse schuld, is het niet te verstaan dat deze corrupte politiekers nog zoveel noten op hun zang hebben! Wat iedereen wist, komt hopelijk uit, 2024 is het gedaan met de geldEZELS die niets te zeggen hebben dankzij de Vazallen van Open VLD, CDnV, vooruit, GROEN die bereid waren om zich laten te nemen om toch maar aan de geldpotjes kunnen te zitten! ❤️

 5. “Die “absolute noodzaak van een cordon sanitaire” zal wel te maken hebben met de schrik de geldstroom te zien opdrogen naar zijn regio, nietwaar Mr. Magnette ?
  Ik wens u nochtans het allerbeste voor de verkiezingen 2024 (of liever nog vroeger) waar u de absolute meerderheid mag behalen in Wallonië en waar in Vlaanderen NVA en VB kunnen samengaan naar ook een absolute meerderheid.
  Hopelijk geeft het voorbeeld en de tegen 2024 behaalde resultaten van Italië bij sommige twijfelaars hier in België de laatste duw in de rug voor hun stemkeuze.

 6. Typisch voor onverdraagzaam links. Zelfs nu nog blijven spartelen en haatzaaiende berichten de wereld insturen. Het volk heeft hier gestemd en het eerlijkste zou zijn om deze linkse nederlaag toe te geven. Links woke is aan het aftakelen, hoe langer hoe meer. Op naar een europees rechts beleid en een doos zakdoekjes voor de linkse traantjes. En vooral, baas in eigen Vlaanderen, in eigen land.

 7. Cordon sanitaire tegen de PS. Kwestie van Vlaanderen te bevrijden van de PS dictature. Om di Rupo te parafaseren “J’en ai marre des parvenus (du Part Socialiste)”. Vlaamse politici stop de financiering van de Waalse PS regering. Geen Vlaamse belastingen voor Wallonië.

 8. Voilà, de ware aard van de heer magnette, de communisten onderdrukken liever de mensen dan ze te helpen. Een cordon rond links zou vele malen beter zijn, dan zijn we verlost van deze vieze en achterbakse communisten. Dit zijn de onderdrukkers van het gewone werkvolk, schandelijk…

 9. Meloni staat voor orde,welvaart,veiligheid,eigen volk en cultuur,ik ook,dus ben ik een fascist,feitelijk ben ik fier om het te zijn.Het andere is anarchist,afgeleid van democratie,dan volgt de revolutie en om opnieuw rust en vrede te verkrijgen komt er een dictatuur,het gevolg van de democratie maar veel mensen zien dat niet,nochtans staat de geschiedenis er vol van maar men verkiest een cordon sanitaire om de revolutie te beschermen ipv de welvaart en de veiligheid

 10. Magnette huldigt de dictatuur van het proletariaat maar hij maakt er de dictatuur van het profitariaat van. Die communisten zijn totaal onbetrouwbaar.
  Bakoenin schreef: “Men neme de meest radicale revolutionair en plaatse hem op de troon van alle Ruslanden of verleen hem een dictatoriale macht en binnen een jaar zal hij erger dan de Tsaar zelf geworden zijn!”[

 11. Dit is vooral een probleem voor de ‘man uit Antwerpen’. Hij kan zijn definitieve keuze niet blijven uitstellen, ooit zal hij moeten kiezen. Ofwel 100 percent kiezen voor Vlaanderen (met het VB) ofwel iets halfslachtig en dus per definitie anti-vlaams.
  Wat zijn keuze ook zal zijn het NVA zal uit elkaar vallen en een deel zal basketsloefke achterna lopen zoals onze Bert (ID21) gedaan heeft. Medegeholpen door het belgische establishment dat postjes en geld zal uitdelen. Ik zie het somber in voor Vlaanderen
  want zelfs in het kieshokje weten ze hun rug niet te rechten.

 12. Paul Janette mag alvast beginnen blijten. Misschien eerst nog wat bijeen stelen met zijn rode roversbende voordat hij mag vertrekken naar Noord Korea?
  Splitsen dit land in 2024!!!🖕🖕🖕🖕

 13. Zegt de hypocriet die decenialang de brave Vlaming zit uit te melken voor zijn massa luiaards en ziekenkas profiteurs zijn kiesvee .Nu gaat hij in actie schieten .En dan zou die naieve De Wever daarmee willen samen gaan .Wat voor een achterlijk kieken .Als hij dat doet is het gedaan met NVA dan haalt magnette zijn slag binnen en kan hij verder de Vlaming pluimen

 14. Zegt hij, de partij met de meeste corrupte schandalen en de lijst is lang zeeeeeeer lang.
  STOP eindelijk de Vlaamse geld stroom naar wallonië

  De lijst is nog te vinden online!!! Wel effe zoeken

 15. Weeral een reden te meer opdat “België barst” eindelijk zou gebeuren en onze Vlaanderen Vrijstaat zou kunnen geboren worden, zodat de Vlaamse continue geldtransfer naar de Derde Wereld over de taalgrens zou stoppen.

Plaats een reactie

Delen