Shutterstock

Uncategorized

Syrische vluchtelingen proberen in grote groepen via Turkije naar Europa komen

Belga Press Agency

Een grote groep Syrische vluchtelingen probeert een “karavaan van licht” te vormen om via Turkije naar Europa te trekken. Dat verneemt het Franse persagentschap AFP.

De organisatoren hebben enkele dagen geleden een bericht verspreid via de berichtendienst Telegram dat gevolgd wordt door bijna 70.000 mensen. In het bericht richten ze zich tot de 3,7 miljoen Syrische vluchtelingen die in Turkije wonen en proberen ze hen te overtuigen om deel te nemen aan het konvooi.

Groepen van 50 personen

In de door AFP geraadpleegde berichten, opgesteld in het Arabisch, wordt opgeroepen om voor het vertrek slaapzakken, tenten, reddingsvesten, water, conserven en EHBO mee te nemen. Het konvooi wordt volgens AFP opgedeeld in groepen van maximum 50 personen.

“We zullen het vertrek aankondigen als het tijd is om te vertrekken”, zegt één van de organisatoren, een 46-jarige Syrische ingenieur die al negen jaar in Turkije is en anoniem wil blijven. Volgens hem woont een deel van de organisatoren al in de Europese Unie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “Syrische vluchtelingen proberen in grote groepen via Turkije naar Europa komen”

  1. De EU heeft ze binnen gelaten en nu organiseren die vanuit de EU de volgende intochten. Welkom, welkom, kansenparels en betalers van onze pensioenen! Ondertussen blijven, mét onze staatssecretaris, de politiekers de EU-kat uit de boom kijken.

  2. Wie wil nu geen gratis dak boven zijn hoofd en nog een hoop uitkeringen bovenop ? Ze zijn daar ook geen luxe gewoon en kunnen met onze uitkeringen rijkelijk leven. Wanneer gaat de EU de selectie eindelijk maken buiten de EU, want eens binnen geraken we er nooit meer vanaf. Illegalen zijn trouwens gevaarlijker dan erkende vluchtelingen.

Plaats een reactie

Delen