Schepen De Herde (links) - foto: Belga

Uncategorized

Tweede klacht wegens seksueel getinte inbreuken tegen Schaarbeekse schepen

Wannes Neukermans

Volgens La Dernière Heure is een tweede klacht wegens seksueel getinte inbreuken ingediend tegen de Schaarbeekse schepen Michel De Herde (LB-DéFI). Het parket wil de informatie bevestigen, noch ontkennen en volgens de krant is de advocaat van de schepen niet op de hoogte van de klacht. In mei diende collega-schepen Sihame Haddioui al een klacht in tegen De Herde, wegens seksisme en aanranding van de eerbaarheid.

In mei had collega-schepen Sihame Haddioui (Ecolo) klacht ingediend tegen schepen van Onderwijs De Herde wegens seksisme en aanslag op de eerbaarheid. “Het begon met wansmakelijke grappen sinds ik aantrad. Er was al een seksuele opmerking over mijn lichaamsbouw tijdens het eerste personeelsfeest”, vertelde Haddioui toen. “Hij begon ongepaste opmerkingen in mijn oor te fluisteren en vertelde dat ik mooie borsten had.” De politieke situatie op dat moment belette haar ervan de feiten onmiddellijk te melden, aldus Haddioui: “De budgetonderhandelingen waren volop bezig. Ik was bang om te spreken.” Voor het gemeentehuis van Schaarbeek werd toen een steunbetoging gehouden.

Vermoeden van onschuld

Volgens de krant komt de tweede klacht van een student wegens aanzetten tot losbandigheid van minderjarigen en verkrachting. Indien de nieuwe klacht bevestigd wordt, zal schepen De Herde zich moeten verantwoorden voor de instanties van DéFI. De partij benadrukt de vrouwen die verklaringen hebben afgelegd “zeer ernstig” te nemen. “Indien het parket het bestaan van de tweede klacht bevestigd, en gezien er twee klachten zijn, zal Michel De Herde gehoord worden door de bevoegde interne instantie, het comité van wijzen.

“Dat zal gebeuren in respect met het vermoeden van onschuld. We hebben volledig vertrouwen in het gerecht, de enige instantie die dergelijke feiten ten gronde kan behandelen, en we hopen dat de betrokkene snel door het parket zal worden gehoord”, stelt DéFI nog.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/05/schaarbeek-schepen-dient-klacht-in-tegen-andere-schepen-voor-aanranding/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Tweede klacht wegens seksueel getinte inbreuken tegen Schaarbeekse schepen”

  1. 90% van de verkrachtingen worden geseponeerd, negers verkrachten een meisje in serie en moeten een opstel schrijven. Deze blanke word aangeklaagd (al dan niet terecht) maar zal door zijn huidskleur gediscrimineerd worden door justitie.

  2. indien autochtonofoob racisme deels of geheel het motief van de klacht zou (conditionalis !) geweest zijn, dan zou die uiteraard onder de politiek-correcte mat geveegd worden want autochtonen zijn toch geen overbeschermde minderheid voor het positief discriminerend woke Systeem, zeker indien een geding BIJ een met rode partijkaart benoemde rechter zou voor komen…”Alle Belgen gelijk voor de Wet” ? HAHAHAHA ! Maar volgens de Grondwet nochtans wel art 10-11 ! Onthouden bij onze wraak, ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 ; terugstampen met de Rechtse voet naar dat woke Vivaldi onding !

Plaats een reactie

Delen