Veerle Heeren stapt op als burgemeester van Sint-Truiden

Veerle Heeren. Schermafbeelding: YouTube

Uncategorized

Veerle Heeren stapt op als burgemeester van Sint-Truiden

Belga Press Agency

Veerle Heeren, CD&V-burgemeester van Sint-Truiden, zet een stap terug. Dat kondigde ze vrijdagavond zelf aan. Eerder op de dag was commotie ontstaan over een illegale lening van 65.000 euro die oud-burgemeester Jef Cleeren (ook CD&V) had ontvangen van de stad.

https://redactie.palnws.be/2022/09/veerle-heeren-opnieuw-onder-vuur-na-leugens-over-rapport-van-comite-p/

Heeren zei dat ze vrijdag op het schepencollega hierover werd ingelicht door financieel directeur Luc Vandijck. Volgens de burgemeester was binnen haar partij niemand op de hoogte. “We zijn ontsteld over de informatie die we vandaag hebben verkregen”, klinkt het.

“Als burgemeester heb ik de plicht om ook de rust in de stad en het stadsbestuur terug te brengen gezien de ontstane polemiek door dit dossier (…) Daarom heb ik besloten om een stap terug te zetten als burgemeester van Sint-Truiden, in overleg met de lokale partijafdeling van CD&V en nationaal voorzitter Sammy Mahdi”, zegt Heeren. 

De komende dagen zullen de verschillende partijen van het stadsbestuur samenzitten om de continuïteit te verzekeren, luidt het nog.

Lening van 65.000 euro

Het nieuws over een lening van 65.000 euro voor oud-burgemeester Jef Cleeren, zorgde vrijdag voor ophef in Sint-Truiden. Hij kreeg die lening na het overlijden van zijn zoon in 2014, voor wie hij gokschulden moest terugbetalen. De terugbetaling van de lening zou gebeuren via inhoudingen op zijn pensioen als burgemeester en schepen. Maar vorig jaar overleed Cleeren en dus is er nu discussie wie moet opdraaien voor de restschuld van 39.000. Het schepencollege van Sint-Truiden zit nog met veel vragen en vroeg daarom een onderzoek aan Audit Vlaanderen en een spoedadvies aan de toezichthoudende overheid: het Agentschap Binnenlands Bestuur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Veerle Heeren stapt op als burgemeester van Sint-Truiden”

  1. Slimme zet, op deze manier is ze van twee mogelijke aanklachten tegelijk verlost. Is dit de nieuwe wind die Sammy Mahdi door zijn partij wil laten waaien ? Met haar dit vertrek bespreken (of eisen) en haar zo de verantwoordelijkheid te laten ontlopen ?

  2. Ach, laat Sint-truiden, Sint-truiden blijven. Af en toe wat foefelen dan wat klagen en zagen en om de zaak op te lossen samen ‘oep de met’ een goei neut drinken. Zo is het daar altijd geweest.
    Bewaar de volksaard, teveel de deugmens uithangen pakt niet met een echte truineer.

  3. Het gaat maar over enkele honderdduizenden euro’s en wat experimentele Covid-priks. Te weinig voor “een functie elders” bij de EU als zijnde mislukt, dus daar hoeft ze niet op te rekenen. Jammer voor haar.

Plaats een reactie

Delen