Voka CEO Hans Maertens (Belga)

Uncategorized

Voka: “Vlaamse recessie is onvermijdelijk geworden”

Wannes Neukermans

Een economische recessie is “onvermijdelijk” geworden. Dat meldt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka op basis van een bevraging bij de leden.

Uit een enquête bij meer dan 600 Vlaamse ondernemingen blijkt een verwachte omzetdaling in het komende kwartaal met vijf procent, en volgend jaar nog eens met vijf procent. Een op vier bedrijven verwacht de komende zes maanden een daling van het aantal werknemers. Opvallend: in de industrie verwacht meer dan de helft van de bedrijven (54 procent) beroep te zullen doen op tijdelijke werkloosheid.

“De Vlaamse economie stevent deze winter af op een recessie”, aldus Voka-gedelegeerd bestuurder Hans Maertens. “De externe energieschok verarmt ons als samenleving. Ondernemingen doen er alles aan om deze crisis door te komen, maar de energie- en de loonkosten moeten onder controle gehouden worden om erger te vermijden.” Enige lichtpunt in de peiling: de toeleveringsproblemen die sinds het einde van de coronacrisis de ondernemingen teisterden, blijven afnemen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/jambon-belooft-4-miljard-aan-extra-maatregelen-en-begroting-in-evenwicht-tegen-2027-ik-heb-gevochten-als-een-leeuw/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Voka: “Vlaamse recessie is onvermijdelijk geworden””

  1. Dit was te voorspellen in medio 2021 toen de energieprijzen begonnen te stijgen. Dat deze stijging artificieel was, was ook te zien. Wie de verklaringen van de EC leest, wist/weet dat sommigen de europese economie kapot willen( zie corona, zie VN/WEF verklaringen).
    Dus niet uit de lucht komen vallen

  2. Bah, we gaan wel gewoon winkelen zoals altijd om ons een smartphone van >1.000 EUR aan te schaffen. En als we in de financiële problemen raken doen we wel een beroep op het OCMW, een budgetbemiddelaar en sociale hulp (allemaal betaald door “de rijken”). We laten ons ook inschrijven voor het sociaal tarief energie dat door “de rijken” bijbetaald wordt bovenop hun normale tarief . Ook letten we er zeker voor op dat ons inkomen zeker niet stijgt boven de nieuwe grens die door federaal vastgelegd worden om van alle voordelen ontstoken te blijven, een moeilijke taak, nu we ook van Vlaanderen geld gaan toegestoken krijgen. Stoppen met werken gaat dus de eerste te nemen maatregel zijn. Kan er iemand mij nog wat andere tips geven om zeker niet in de “welvaartsval” te trappen ?

  3. Hans leeft in een andere wereld, waar duur gewinkeld wordt, de goedkope producten in elke supermarkt zijn strategisch op, de handelaars vertikken het om hun dure producten te wisselen voor meer goedkope. Zo geraken ze van hun stock af. Fake news Hans, dat voor een topman van de ondernemersorganisatie.

  4. Is gewoon een tactiek van VOKA en UNIZO! Zij brengen constant onheilsberichten over hoe slecht onze economie gaat worden om dan later te beweren dat dat ligt aan de automatische indexering. Want dat is gewoon een doorn in hun oog, die moet weg! Lees gewoon eens alle kranten, elke dag kom je een artikel tegen van deze organisaties die de automatische indexering “op tafel willen leggen”. Lees: AFSCHAFFEN! Maar als er een economische crisis is moeten ze steun en compensaties krijgen, betaald door dezelfde werkende klasse van wie ze die indexering willen afnemen! En NVA, met VOKA als baas, zal hen daarin zeker tegemoetkomen! Ten koste van het werkende gepeupel, natuurlijk.

Plaats een reactie

Delen