OPINIE. John Croughs: “Racisme: eindelijk is de cirkel rond!”

Conner Rousseau. Photonews||Brussels Belgium 19/09/2023 Conner Rousseau, president vooruit

Uncategorized

Voormalig Italiaans premier breekt lans voor Giorgia Meloni: “Idee dat fascisme opmars kent in Italië is fake news”

Simon Segers

Matteo Renzi, voormalig premier van Italië en politiek tegenstander van zijn waarschijnlijke opvolgster Giorgia Meloni, heeft zich tijdens een interview met CNN uitgesproken tegen speculatie over broedend fascisme in het land. “De idee dat er nu een risico bestaat dat het fascisme een nieuwe opmars kent in Italië is absoluut fake news”, aldus Renzi.

De rechtse coalitie bestaande uit de partijen Fratelli d’Italia (FdI), Lega Nord en Forza Italia heeft zondag een duidelijke meerderheid behaald tijdens de Italiaanse parlementsverkiezingen. Als leider van de FdI is Giorgia Meloni de meest plausibele kandidaat om premier te worden en een nieuwe regering te vormen. Verschillende media stellen zich argwanend op tegenover het succes van rechts in Italië. Zo wordt gesproken van ‘de radicaalste regering sinds Mussolini’. VRT NWS en De Standaard spreken van een “partij met wortels in het fascisme”. Meloni wordt in andere media ook omschreven als een radicaal-rechtse politica met sympathie voor de fascistische dictator Benito Mussolini. In ons land greep PS-voorzitter Paul Magnette de Italiaanse verkiezingsuitslag aan om het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang te verdedigen.

Geen gevaar voor de Italiaanse democratie

Voormalig eerste minister Matteo Renzi van de linkse partij Partito Democratico gelooft echt niet dat die omschrijvingen hout snijden. “Persoonlijk ben ik eerlijk gezegd tegen Giorgia Meloni. We groeiden samen op in de politiek, maar we zijn niet de beste vrienden en we zullen altijd rivalen blijven”, sprak Renzi. “Tegelijkertijd geloof ik niet dat ze een gevaar vormt voor de Italiaanse democratie. We zullen elkaar blijven bestrijden, maar de idee dat er nu een risico bestaat dat het fascisme een nieuwe opmars kent in Italië is absoluut fake news. Ze won de verkiezingen vooral omdat het populisme vaak zo sterk scoort in Italië.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Voormalig Italiaans premier breekt lans voor Giorgia Meloni: “Idee dat fascisme opmars kent in Italië is fake news””

  1. Linkse gazettenpraat schrijvelaars en Linkse journalisten der audio-visuele media excelleren vaak in het uitkotsen van politiek-correcte propaganda. Hoe zou het toch komen dat er zo weinIg objectief-correcte journalistiek te vinden is ? Zou journaille vaak PoCo-geïndoctrineerd zijn tijdens Pol & Soc studies ?

  2. Telkens corrupte liberalen en socialisten zich electoraal gesanctioneerd weten bij de verkiezingen verschuilen ze hun falen achter fascistische en extreem rechtse spoken. Uiteraard helpt het om de media te manipuleren via financiële kanalen.

  3. Hoe kunnen die politiek-correcte mediakranten en dito toch dwalen en onsamenhangende nonsens vertellen. Geen enkele feiten-bevestiging van hun idiote bewering. Gewoon belachelijke onzin uitkramen om de bevolking te overtuigen dat er geen rechts bestaat, maar alleen maar extreem fascistisch rechts. Al wat niet links is, is extreem rechts, fascistisch en leunt aan bij repressie en dictatuur.
    En deze bewering komt nu echt wel eens van de politieke LINKSE oppositie, mar TOCH blijven die idiote kranten zoals de Standaard, VRT NWS, de Morgen en dra ook wellicht HLN hun onzin verder uitkramen.
    Wie in hemelsnaam leest nu nog dergelijke bagger?

  4. Nog voor deze vrouw ,die een duidelijk mandaat kreeg van de Italiaanse kiezers ,een regering kan vormen wordt ze door onze linkse liberale schrijvelaars en onze staatsomroep weggezet als fasciste! Een nieuwe mars van de zwarthemden op Rome is in de maak!Ons onverkozen baronesje Ursula Von der Leyen, die dictatoriale trekjes heeft, mengde zich in de verkiezingen! De conservatieve regeringen van Polen en Hongarije omverwerpen door hen financieel te straffen staat op haar bucketlist! Miljarden euro’s toestoppen aan een corrupte komiek met een bedenkelijke entourage is dan voor haar en het niet verkozen EU circus dan weer geen probleem!?Het is zoals Orban zegt: De EU snapt niets van de geschiedenis van de Slavische landen ,die decennia lang werden geknecht! Dat ze in Brussel maar opletten dat er geen (Slavisch) schisma komt!

Plaats een reactie

Delen