Steeds meer Belgen genoodzaakt betaling energiefactuur uit te stellen

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Vraag van de Week: Bent u bang dat u uw energiefactuur niet meer zal kunnen betalen?

Wannes Neukermans

Uit peilingen van vorige week bleek dat 64 procent van de Belgen vreest de energierekeningen de komende maanden niet meer te kunnen betalen. Ondanks de steunmaatregelen van de federale en Vlaamse overheid, dreigt het appeltje voor de dorst van veel gezinnen op te raken. De angst zou het grootst zijn bij 35- tot 51-jarigen. Tachtig procent van de inwoners van België probeert het energieverbruik reeds te beperken.

Intussen reageerden verschillende middenveldorganisaties en oppositiepartijen al teleurgesteld op de maatregelen die de federale regering vorige week voorstelde om de energiefactuur voor gezinnen te milderen. “Er is geen spraken van de beloofde basishoeveelheid energie, maar het gaat slechts om energiekortingen voor twee maanden tegen de achtergrond van de aangekondigde ‘vijf tot tien moeilijke winters'”, klonk het bij de Gezinsbond.

Ook op de Vlaamse energiemaatregelen is er veel kritiek. Zo geeft de Vlaamse regering subsidies voor warmtepompen, isolatie en zonnepanelen, maar volgens oppositiepartijen heeft dat weinig zin, nu veel mensen hun energiefacturen amper kunnen betalen.

Hoe zit het bij u? Dreigt u ook moeite te hebben om uw energiefacturen te betalen, of heeft u nog een voldoende grote buffer om de dure prijzen te kunnen blijven ophoesten? Stem hieronder, en deel uw ervaringen in de reacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Vraag van de Week: Bent u bang dat u uw energiefactuur niet meer zal kunnen betalen?”

  1. Als burger ben ik boos, dat ik de financiële dupe ben van klimaat ideologieën en geopolitieke spelletjes van de Amerikanen. Moet Europa dan echt economisch en sociaal zelfmoord plegen voor de waanzin van enkelingen of een oorlog die ons niet aangaat?

  2. Ik voel uiteraard mee met de vele Vlamingen die het moeilijk hebben met de elektriciteitsfacturen, dit omwille van de vele onnodige extra’s die niets te zoeken hebben op deze rekening. Ikzelf heb Belziekistan al meer dan 5 jar verlaten, wie wil er nu nog wonen in z’n degoutante Bananenrepubliek?

Plaats een reactie

Delen