Zware rellen tussen hindoes en moslims in Leicester

Twitter. Schermafbeelding

Uncategorized

Zware rellen tussen hindoes en moslims in Leicester

Carl Deconinck

In het Engelse Leicester kwam het dit weekend tot zware rellen tussen jonge hindoes en moslims. De politie arresteerde 15 relschoppers. De oorzaak van het geweld zou liggen bij een cricketwedstrijd van drie weken geleden. Sindsdien blijft het onrustig tussen de twee gemeenschappen in de stad.

Zaterdagnacht braken er spontane rellen uit in de stad. Nochtans is er al een tijdje een verhoogde aanwezigheid van de politie. De islamitische gemeenschap en hindoegemeenschap staan erg vijandig tegenover elkaar sinds een cricketwedstrijd tussen India en Pakistan op 28 augustus, in de Asia Cup.

De politie van Leicestershire zei dat ze constateerde hoe groepen van jonge mannen zich verzamelden in de stad. Ze stelde daarom een cordon in om de gemeenschappen uit elkaar te houden. Daarbij voerden agenten verschillende arrestaties uit om de zaak niet te laten escaleren, maar tevergeefs. Op verscheidene plaatsen braken er rellen uit. Een man haalde zelfs een Om-vlag neer nabij een hindoetempel. Dat ligt gevoelig, want het is een belangrijk religieus symbool. Een andere man zou dan weer een mes bij zich hebben gehad.

(Lees verder onder de tweet.)

Dialoog

De politie roept verder op tot dialoog en tot rust, samen met de leidinggevende figuren van de lokale gemeenschappen. Zaterdag was ook de politie het mikpunt van het protest. Agenten werden bekogeld met flessen. Daarbij raakten 16 politiemannen gewond en ook een hond liep verwondingen op in een “schandelijke aanval”. Vrijdag had een man al twee agenten aangevallen met een mes. Een politieagente liep daarbij “levensveranderende verwondingen” op.

Leicester is een erg multiculturele stad. Bijna 40 procent van de inwoners is van Aziatische oorsprong, 45 procent is blank. 15 procent van de inwoners is hindoe en 18 procent is moslim. Vaak zijn ze afkomstig uit India en Pakistan, twee landen die op gespannen voet leven met elkaar. De politie zal een verhoogde aanwezigheid blijven aanhouden in de stad.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

17 gedachten over “Zware rellen tussen hindoes en moslims in Leicester”

  1. Binnenkort allicht een heroprichting van Hindou ‘leeuwen’ , de Sihks, om hun families te beschermen tegen de Muslims. Het is driehonderd jaar geleden ook gebeurd, dat elke Hindou familie een zoon als strijder moest afvaardigen om , als leeuw/ Singh, te strijden tegen de fanatieke Ismaëlieten ( muslims).

  2. Als je godsdiensten of strekkingen binnen godsdiensten, die het met mekaar niet kunnen vinden en mekaar zelfs in eigen land het zonlicht niet gunnen, bijeen wil laten wonen dan weet je toch wat je te wachten staat. Bovendien komen ze in een cultuur van overvloed en vrijheid van mening terecht die haaks staat op wat ze gewoon waren. Je moet al heel dom zijn om te denken dat een dergelijke vorm van samenleven zou werken. Ze troepen samen in woonwijken per godsdienst, strekking, stam of afkomst en dat zegt genoeg. We hadden dat niet mogen toelaten.

  3. Laat die mensen hun cultuur toch eens beleven en hun geschil op hun manier oplossen.
    Je kan niet verwachten dat zij alles van de Engelse samenleving omarmen. En wat een zonde van al die overuren die de politie moet draaien voor het niet respecteren van hun cultuur. En wie gaat de betalen? Juist, de hardwerkende Vlaming…euh Engelsman:-)

  4. Dat zijn levensbeschouwingen, euh, allemaal DOODSbeschouwingen die sektes, laat ze het zelf uitvechten zoals hun cultuur het voorschrijft in hun eigen land. En de laatste die overblijft steken we gewoonweg in de cel tot het einde der dagen en zo lost het probleem zichzelf op. Er zijn nog andere oplosmiddelen ook.

  5. De import diversiteit,culturen etc…is nu net wat Orban in Hongarije niet wil. Dit leidt enkel tot (bende)geweld,criminaliteit ,overlast,import van conflicten e.d. Zelfs in Zweden,dat hier wordt afgeschilderd als de diverse en (verrijkende) maatschappij bij uitstek, hebben ze het eindelijk begrepen. Men heeft het altijd over de VS als het over schietpartijen gaat,welnu Zweden moet er niet voor onderdoen. Terwijl de politie in de steden de bende oorlogen met proppenschieters moest bestrijden gebruiken de criminelen vol automatische oorlogswapens en dit ondanks een sternge wapenwet?!Wanneer ze dan voor het gerecht werden gebracht krijgen zelfs recidivisten belachelijk lage straffen of zelfs opschorting. Dit alles uitgesproken door linkse activistische rechters. Kortom zoals in België dus..

  6. De kosmopolitische immigratiebusiness verkast niet alleen volkeren uit de ex-europese kolonies, maar tezelfdertijde ook hun ancestrale vetes, culturele en religieuse tegenstellingen. Die tijdbom zal ooit tot chaos en burgeroorlogen leiden.

Plaats een reactie

Delen