Britse komiek John Cleese krijgt programma over cancel culture op GB News

John Cleese. Shutterstock

Uncategorized

Britse komiek John Cleese krijgt eigen programma over cancel culture

Carl Deconinck

De legendarische komiek John Cleese sluit zich aan bij de rechtse Britse televisiezender GB News. In zijn eigen programma zal hij het hebben over woke, cancel culture en politiek, samen met medekomiek Andrew Doyle.

Het nieuws komt als een verrassing, want Cleese kijkt naar eigen zeggen niet naar de Britse televisie. Ook de keuze van de zender is opvallend, maar volgens Cleese ligt die voor de hand. “Ik ontmoette een of twee van de betrokken mensen. Ik heb met hen gegeten en vond ze erg leuk. Mensen zeggen dat het een rechts kanaal is, maar het is een kanaal voor vrije meningsuiting”, vertelde hij aan Radio 4. Cleese, die zichzelf omschreef als een “ouderwetse liberaal”, vervolgde: “Het leuke aan praten met het GB News-publiek is dat ze misschien niet gewend zijn om de dingen te horen dat ik zal vertellen.”

Naar eigen zeggen zou Cleese geen kans maken op de BBC. “Het zou geen 5 minuten hebben geduurd voor ik werd ‘gecanceld’ of gecensureerd.” In het verleden stopte de zender zo met het uitzenden van het nochtans zeer succesvolle Top Gear, omdat presentator Jeremy Clarkson geregeld zaken zegt die de linkse goegemeente niet graag hoort.

(Lees verder onder de tweet.)

Woke-regels niet van toepassing

Cleese maakt momenteel ook een serie over ‘cancel culture’ voor Channel 4, genaamd John Cleese: Cancel Me. Eerder dit jaar beschreef de 82-jarige komiek de ‘cancel culture’ als een “tragedie”. Hij vertelde ook dat komieken niet meer de vrijheid hebben om grappig te zijn en dat komedies nu “gericht zijn op jonge mannen omdat zij degenen zijn die op vrijdagavond naar de bioscoop gaan”.

In november annuleerde Cleese zijn eigen optreden aan de Universiteit van Cambridge, nadat een gastspreker was verbannen omdat hij een Hitler-imitatie maakte. De komiek zei dat hij zichzelf “op de zwarte lijst zette voordat iemand anders dat doet” en drong er bij de organisatoren op aan om “een locatie te vinden waar woke-regels niet van toepassing zijn”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Britse komiek John Cleese krijgt eigen programma over cancel culture”

  1. Wie kan mij enkele woke moppen vertellen? Twee voorwaarden: ik moet er echt kunnen om lachen en er mag geen enkel kwetsend woord in staan, of is dit een niet te verzoenen combinatie?

Plaats een reactie

Delen