De Wever verwacht dat Rousseau coalities met PVDA opblaast: "Communisten zijn ook politieke extremisten"

Bart De Wever. Photo News

Uncategorized

De Wever verwacht dat Rousseau coalities met PVDA opblaast: “Communisten zijn ook politieke extremisten”

Belga Press Agency

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet opgezet met de aankondiging van Conner Rousseau dat zijn partij Vooruit alle coalities met N-VA zal opblazen als de Vlaams-nationalisten zich in 2024 tot samenwerking met Vlaams Belang laten verleiden. “Als hij zelf met zijn coalities met de PVDA doorgaat, doorbreekt hij zelf het cordon sanitaire. Ik verwacht dat hij consequent is en dat die coalities verdwijnen”, zei De Wever zondag bij VTM Nieuws.

Vooruit-voorzitter Rousseau zei begin deze maand dat hij het cordon sanitaire onverkort handhaaft en zelfs alle coalities met de N-VA zal opblazen als die partij zich tot samenwerking met Vlaams Belang laat verleiden. De Wever reageert zondag dat hij die opmerking niet pikt. “Rousseau heeft zelf coalities met PVDA – communisten zijn ook politieke extremisten – in Zelzate en Borgerhout. Dan moet je ‘proper op uw eigen’ zijn. Als hij met die communisten doorgaat, is hij diegene die een cordon sanitaire – als dat al moet bestaan – doorbreekt en blijft doorbreken.”

Daarom verwacht De Wever van Rousseau dat hij “consequent” is en die coalities met PVDA laat verdwijnen. “Dán mag hij mij aanspreken op mijn gedrag, en geen seconde eerder.”

De Wever herhaalde dat het enkel van Vlaams Belang zelf afhangt of die partij een coalitie kan vormen. “Ik verwacht nog altijd op de verandering in die partij. Ze gaan van het ene incident naar het volgende, waarbij die partij altijd moeite doet om niet salonfähig te zijn en altijd met dezelfde ranzigheid in de problemen komt. Als zij eens de opkuis doen die in die partij moet gebeuren, dan kan het wat mij betreft wel. Maar de enigen die daarover zullen beslissen, zijn de N-VA-leden. En ik denk niet dat Conner Rousseau lid is van de N-VA.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “De Wever verwacht dat Rousseau coalities met PVDA opblaast: “Communisten zijn ook politieke extremisten””

  1. Weet je wat politiek extreem is? Voor de seizoensgriep mensen thuis opsluiten en ondernemers dwingen om deuren te sluiten en mensen dwingen om experimentele injecties te nemen als ze hun leven terug willen. Het politieke centrum denkt dat ze geen communisten zijn, maar doen gwn exact wat de WHO en China hen zeggen te doen. Tot aan de verkiezingen Bart, eens kijken hoeveel jaar je nog kan zonder met VB samen te werken.

  2. Wat is extremisme ? Voor Franstaligen zijn Vlaams-nationalisten extremisten. Voor veel katholieken zijn vrijmetselaars extremisten. Voor veel atheïsten daarentegen zijn ijverig pratikerende gelovigen van allerlei aard extreem . Zijn moslims extreem ? Ja, indien ze geen respect opbrengen voor andersdenkenden. Maar dat geld ook voor politiekers, die maar al te graag andere meningen onderbrengen onder de noemer. Extremisme begint bij het aanvaarden van onwettelijke methoden om zijn grif te halen of zijn zin door te duwen en zijn eigen gedacht op te dringen. Al de rest is platte demagogie. Zowel van links als van rechts, en een middel om politieke tegenstanders te demoniseren. Zoals racisme, fascisme, homofobie, islamfobie enz.

  3. Volgens mij zijn Bartje en Connertje gewoon onder een hoedje aan het spelen. Op deze manier kan BDW in 2024 met Voor(h)uit een regering vormen en dan na de gemeenteraadsverkiezing iedere samenwerking met VB weigeren met als excuus “ik heb er zelf niets op tegen maar Vooruit blaast de vlaamse/federale regering op als we met VB samenwerken dus ik heb gewoon geen keuze”. Redelijk doorzichtig allemaal.

  4. Conner Rousseau heeft dan de verdienste van duidelijkheid te prediken, wat niet kan gezegd worden van Bart De Wever (N-VA voorzitter). Als een volleerde tsjeef draait deze laatste rond de pot. Liever extremisten (PVDA/VB) dan hypocrieten. Al levert BDW geen bewijzen noch argumenten van extremisme mbt het VB en PVDA. Een liberale rechter bij het Grondwettelijk Hof pleitte ooit om illegalen op te sporen en effectief uit te wijzen. Nooit gehoord noch gelezen dat hij een extremist was.

  5. Wat een gluiperd die De Wever. Schaamteloos het Vl. B., een partij die in Vlaanderen opkomt voor welvaart en voor Vlaamse belangen van Vlamingen, in hetzelfde hoekje stampen als PVDA., een Communistische partij, wat staat voor totale vernietiging van welvaart en vrijheid. Hoe meer De Wever zijn “cake hole” opentrekt, hoe meer hij door de mand valt. De meest dringende “partij-opkuis” moet gebeuren bij de NVA: “propere” De Wever buiten sjotten. En, dat kunnen ook alleen maar de NVA leden.

  6. Het verschil tussen de Wever en Conner Rousseau is waarschijnlijk dat deze laatste wel de daad bij het woord zal voegen. De Wever meent niet wat hij zegt, want de coalities met PvdA bestaan nog steeds.

  7. PVDA politieke extremisten zegt Bart De Wever. En wie liet er de staatsveiligheid postings op de sociale media bespieden/analyseren in de liberale regering van Charel Michel? Was dat niet een Belgische N-VA minister van Binnenlandse Zaken? En vroeg die diezelfde geradicaliseerde minister geen volmachten om onze privacy en individuele grondwettelijke burgerrechten op de schop te zetten. Totalitair (grensoverschrijdend) politiebeleid nog verder uitgebreid onder Vivaldi. Maar volgens Frankie Agusta is er niets aan de hand en N-VA hoor je ook al niet protesteren noch klagen. Wat is dan het verschil tussen fictie en realiteit? In de fictiereeks “Klopjacht” bij Playa4 opereert de politie met open face en in de realiteit zien we gemaskerde “special police forces” met bivakmutsen en paramilitaire kledij woningen, van politieke dissidenten, met geweld binnenstormen om burgers te intimideren tot en met ter plaatse executeren. Waar zitten dan de extremisten meneer De Wever. Waarom kijken de 150 parlementairen in de Wetstraat lijdzaam toe wanneer de liberalen en hun filialen de rechtstaat geweld aandoen. Waarom volgt er naar analogie met de USA geen parlementair onderzoek naar onderhavige sluipende liberale staatsgreep?

  8. Dat Connerke-konijnebroekventje begint veel noten op zijn zang te hebben. Vanwaar haalt hij die misplaatste arrogantie? Populistje als dat broekventje is, denkt hij al PM te kunnen worden en de lakens uit te zullen delen aan andersdenkenden die ‘gemiddeld’ 10x slimmer zijn dan hem. Dat rood staat hem anders wel goed want tussen figuren als de onverkozen geldverbrander Vandenbroucke, keizer Vandelanotte (gebuisd advokaat van El Kakakibi), modepop Depraetere, Frea met de mooie benen, schapeslachter Faoud Ahidar (inshallah) en de super vedette Bertje den bleiter, zijn die goed op weg om een absolute meerderheid te krijgen in 2024 (Inshallah).

Plaats een reactie

Delen