Jeremie Vaneeckhout: "We hebben meer ministers zoals Tinne Van der Straeten nodig"

Jeremie Vaneeckhout en Tinne Van der Straeten. Photo News

Uncategorized

Jeremie Vaneeckhout: “We hebben meer ministers zoals Tinne Van der Straeten nodig”

Anton Schelfaut

Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) is een van de beste ministers in de federale regering. Althans, dat beweert Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout in een interview met De Morgen. “We hebben meer ministers nodig zoals zij”, oordeelt hij.

In het interview breekt Vaneeckhout een lans voor minister Van der Straeten, die de voorbije weken heel wat kritiek te verduren kreeg voor haar aanpak van de energiecrisis. Volgens de Groen-covoorzitter weten de mensen heel goed waarvoor Van der Straeten staat, namelijk “meer groene energie, het afromen van overwinsten en een enorme werkkracht”. “Ik durf te zeggen dat Tinne een van de beste ministers in de regering is. We hebben meer ministers zoals zij nodig”, benadrukt hij.

Over het uitblijven van de overwinstbelasting op energiebedrijven zegt Vaneeckhout dat België lang heeft gewacht op een juridisch kader vanuit Europa. “Tinne heeft zondag haar voorstel neergelegd binnen de regering”, schetst hij. “Veel sneller kan je dus niet werken. Ze zit er bovenop.”

“Maar goed, voor ons is het nu wel hoogdringend”, vervolgt hij. “Als mensen en bedrijven worstelen met hun energiefactuur, dan zijn die hoge overwinsten onverdedigbaar.”

“Eeuwige aanvallen”

De “eeuwige aanvallen” op Van der Straeten, ook van binnen de regering, vindt Vaneeckhout “nogal gemakkelijk”, wetende dat “sommige andere ministers amper iets op tafel leggen, of dat partijen vasthouden aan achterhaalde standpunten in bepaalde dossiers”. Hij verwijst daarbij naar het fiscaal voordeel voor de tweede, derde of vierde woning, waar onder meer MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamert. “Anno 2022 zou er geen enkele politicus meer mogen zijn die het in zijn kop haalt om zoiets te verdedigen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Jeremie Vaneeckhout: “We hebben meer ministers zoals Tinne Van der Straeten nodig””

  1. Eens kijken wat de bevolking er van vindt wanneer iedereen tot de conclusie komt dat extreem-linkse partijen zoals Groen hen arm gemaakt heeft, en iedereen kou moet lijden inclusief onze kinderen. Jullie gaan de straat niet meer over kunnen.

  2. Als minister van aankondigingen is ze inderdaad en met stip, de NR 1. Dikke facturen en tegelijkertijd in de kou en in den donker zitten, dàt zijn haar verwezenlijkingen. Energieschaarste veroorzaken en aan de burger zeggen : GIJ moet dan maar minder verbruiken. Topklasse minister van energie.

  3. Die obese groene kabouter met zijn balonnenkop zit goed in het vlees!Met grote waarschijnlijkheid heeft dit te maken met al het lekkers dat dagelijks op zijn bord ligt!? Dit staat in schril contrast met diegenen die vanwege het groene fundamentalisme hun gas- en electriciteitsrekeningen niet meer kunnen betalen en moeten aanschuiven bij de voedselbank! De afrekening komt er in 2024 aan Jeremieke daar mag je zeker van zijn!?

  4. Daarmee dat jullie zullen “beloond” worden met een plaats ONDER de kiesdrempel ook..
    Kunnen samensmelten met Open VLD, die het GROENE wanbeleid uitvoeren als dank voor de postjes!

  5. Hij heeft overschot van gelijk! Om zelfs de meeste linkse of groene kiezer straks te laten stemmen op rechts is onze Gazprom Tinne een geschenk uit de hemel. Gooi er nu nog een Calvootje bij en we zitten op rozen :+)

  6. Waarom heeft Groen 2 voorzitters nodig? Ze zouden beter hun dogma’s afzweren en zorgen dat alles betaalbaar blijft.De compensaties die Van der Straeten nu met véél tamtam aankondigt gaan de andere mensen moeten betalen want ze hebben al een tekort van 21 miljard en toch blijven ze cadeaus uitdelen, typisch voor linkse partijen.
    In Brussel Stad waar ze ook in de meerderheid zitten gaan ze terug een ijspiste leggen,en dan maar iedereen willen verplichten om stroom te besparen.

  7. Zegt alles over de rest van de regering. Als dat de beste minister is. Doe eens onderzoek naar haar banden met Gazprom. En maak dat eens openbaar. Dominique heel juist maar hoeveel mensen zijn zich bewust van de nefaste groene invloed? Van de msm zal het inzicht zeker niet komen.

  8. Groene partijen die goedkope kernenergie met bijna nul uitstoot, willen vervangen door vervuilende, dure gascentrales, je moet het maar uitgelegd krijgen. Geen enkele kerncentrale had mogen sluiten, zolang er geen alternatief is dan dure fossiele brandstoffen, meestal afkomstig van dictaturen. Proficiat aan Groen !

Plaats een reactie

Delen