Dave Sinardet (foto: Eigen Redactie)

PAL CAST

PAL CAST: Politicoloog Dave Sinardet fileert communautaire plannen VB en N-VA

Stijn Derudder

Antwerpenaar Dave Sinardet (46) is professor politieke wetenschappen en focust zijn onderzoek op nationalisme, federalisme en politieke communicatie. Sinardet is een expert in Belgische politiek, met name in het Belgische federale systeem en in staatshervorming.

Wij praatten met hem over de rol van de Europese Unie in ons politieke systeem, hoe en of het Belgische federale systeem verbeterd kan worden, over het confederalisme van de N-VA en de soevereiniteitsverklaring van het Vlaams Belang. Om te beginnen vroegen we ons af welke gedachten een onafhankelijk Vlaanderen bij Sinardet oproepen, mocht dat scenario zich voordoen.

Beluister de nieuwe PAL CAST hieronder, via palcast.be of via uw favoriete podcastapp, of lees het volledige interview met Dave Sinardet op palnws.be of in het nieuwe Pallieterke, nu verkrijgbaar in de betere dagbladhandel.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/dave-sinardet-professor-politieke-wetenschappen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

18 gedachten over “PAL CAST: Politicoloog Dave Sinardet fileert communautaire plannen VB en N-VA”

  1. Heb hem over laatst bezig gezien bij Ivan De Vadder…hij had maar één vijand en dat was Barbara Pas, die met heel terechte argumenten en cijfers haar standpunten verdedigde in het kader van de miljarden transferts naar Wallonië, iets waar Sinardet helemaal geen oren naar had. Uiteraard gaat deze door vivaldi betaalde politiek benoemde “politicoloog” alles en iedereen die voor een eerlijke verdeling van het vooral door de Vlaming opgehoeste geld willen afschieten en de centen nooit democratisch willen verdelen.

  2. Die politicoloog/ervaringsdeskundige heeft zijn kamp gekozen, laat hem dus in zijn eigen biotoop zijn wijsheden verspreiden. Voor Palnws en ‘t Pallieterke heeft hij geen meerwaarde. Er zijn meer gesmoorde stemmen die hier op hun plaats zijn. Wie van zijn meningen maar niet genoeg krijgt moet zich maar tot de MSM wenden.

  3. Dave Sinardet is een geradicaliseerde Belgicist. Het een verklaart het andere. Los hiervan, het onvermogen van de Vlaamse politici, om de belangen van de Vlaamse gemeenschap te vrijwaren getuigt van politiek analfabetisme en/of corruptie. Of is het misschien normaal dat de Vlaamse meerderheid sinds 1950 met zich laat sollen door de Waalse minderheid. Het unitarisme was een unieke gelegenheid om via onze demografische meerderheid de agenda van het beleid te bepalen op Belgisch niveau. Neen dus. Anno 2022 is iedereen getuige over de zwakte van de Vlaamse regering. Een parochieraad op regionaal niveau. Onderling ruzie maken dat kunnen ze wel. Eendrachtig scoren in Vlaanderens belang een puinhoop. Vlaamse politici op Belgisch niveau collectief impotent. Waarom zouden de Waalse collectivisten (PS, PTB en Ecolo) zich zorgen moeten maken? In tegenstelling met de Vlaamse particratie laten de Franstaligen hun kiezers niet in de steek.

  4. Het strafste van al is dat dergelijke “Linksologen” tegen heug en meug betaald worden door de Belastingbetalende Burgers die WEL nuttig economisch productief tot het BNP bijdragen.

  5. Sinardet, je bent een amateur die nog nooit vuile handen heeft gehad van het werken, uw klanten zijn een stel kinderen die hun eigen eten niet kunnen klaarmaken. We kunnen best stoppen met luisteren naar leraren en professoren want die haten stiekem kapitalisme omdat ze vinden dat ze slimmer zijn als onze zelfstandigen en KMO’s maar niet dezelfde verdienste halen als ambtenaar of bediende.

  6. Sinardet gebruikt blijkbaar slechte lijm want hij heeft zich kunnen losrukken van zijn stoel bij de MSM om een gesprek te hebben met PAL NWS. Het losrukken uit zijn belgicistische prietpraat lukt blijkbaar minder.

  7. Iets heel anders nu.
    Is het nu echt nodig dat ‘t Pallieterke een notoire belgicist als Sinardet een podium van twee volle pagina’s biedt? Diens stem komt overigens in de MSM al in ruime mate aan bod.
    Zelfs een kritische vraagstelling kan dit euvel niet verhelpen: de geïnterviewde kan rond de pot draaien of naast de kwestie antwoorden om netelige vragen uit de weg te gaan.
    Indien geen door de MSM gesmoorde stem voorhanden mocht zijn kan een dubbelinterview van pro en contra de impasse vermijden, zodat de lezer zich dan dan een eigen mening kan vormen. Een wekelijks interview over twee pagina’s houdt alleszins een risico in. Toch iets om over na te denken.

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Plaats een reactie

Delen