Parket wil El Kaouakibi vervolgen voor slechts 269.000 euro aan subsidiefraude: "Corrupt zijn loont"

Belga Image

Uncategorized

Parket wil El Kaouakibi vervolgen voor slechts 269.000 euro aan subsidiefraude

Belga Press Agency

Het Antwerpse parket wil Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi vervolgen voor 269.000 euro aan subsidiefraude in het kader van het onderzoek naar de Antwerpse vzw Let’s Go Urban. Dat zegt Het Laatste Nieuws. Het parket wil geen commentaar kwijt.

Maandag overlegt de commissie voor de Vervolgingen van het Vlaams Parlement over de vraag van het Antwerpse parket-generaal om de onschendbaarheid van de voormalige Open VLD-politica op te heffen. Die vraag kwam er omdat het Antwerpse parket klaar is met zijn vordering in het dossier rond vermeende subsidiefraude bij het door El Kaouakibi opgerichte dansproject Let’s Go Urban en verwante vzw’s.

Volgens Het Laatste Nieuws focust het parket zich uiteindelijk enkel op de Antwerpse subsidies voor Let’s Go Urban. Daarbij zou sprake zijn geweest van subsidiefraude en valsheid in geschrifte. Voor vermeende fraude met Vlaamse en federale subsidies zou onvoldoende bewijs zijn gevonden. Het parket wil die informatie vrijdagavond bevestigen noch ontkennen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

21 gedachten over “Parket wil El Kaouakibi vervolgen voor slechts 269.000 euro aan subsidiefraude”

  1. Een ding is zeker. Tot voor enkele jaren heb ik nooit gedacht ’tien die mens ziet zwart’. Neen, ik had ook zwarte mensen als vriend. Momenteel valt het mij iedere keer op als ik een zwarte mens zie. En moet ik moeite doen om niet te denken: heeft die iets tegen mij omdat ik niet zwart ben? Om maar te zeggen hoe een mens denkt, nietwaar.

  2. Allochtonen worden nu eenmaal met fluwelen handschoentjes aangepakt door het PoCo-Systeem ter voorkoming van een eventueel passe-partout verwijt voor vermeende “racisme/discriminatie” Wat indien de fraudeur autochtoon ware gewezen, quod non ? Ge weet gij het dan al wel zeker ! Onthouden bij ons electoraal vonnis van 2024 over het PoCo-Systeem wanneer we eindelijk nog eens met onze Rechtse voet tegen de schenen van het PoCo-Systeem zullen kunnen terug stampen want “electorale wraak is zoet”.

  3. Het stond in de sterren geschreven dat er ging gemorreld worden met dit zwaar politiek geladen dossier!Zowat alle partijen hebben boter op het hoofd maar…zijn mild voor elkaar?!Merkwaardig als het om politieke beerputjes gaat men over de partijgrenzen heen eendrachtig is. De uitslag van de parlementaire onderzoekscommissie PFAS was ook genadig,alhoewel allerlei politieke druktemakers om opheldering vroegen!Niet tobben beste mensen want case closed…althans voor het politieke luik!Had Vande Lanotte als advocaat oa.gespecialiseerd in bedrijfsrecht tijdens zijn betoog op de Vlaamse Staats leugenzender een glazen bol,toen hij de opmerking opperde dat sociaal onderneemster El Kaouakibi enkel wat boekhoudkundige slordigheidjes maakte!?Deze nimfvrouw haar mentor Somers sprak zelfs over een (eventuele) politieke comeback?! De hoofdrolspelers:Lachaert,Dewael,Rutten,Van Quickenborne,Somers…. hebben allemaal rechten gestudeerd,dus genoeg gratis advies voor het “zieke” betaalde parlementslid dat heel veel tijd had om niet enkel belastende documenten te laten verdwijnen maar ook om het onderzoek van de bedrijfsrevisor te dwarsbomen!Het dossier verhuisde naar Tongeren nadat ze derdenverzet aantekende!Na bijna twee jaar onderzoek waren er niet genoeg bezwarende elementen om fraude met Vlaamse en federale subsidies te vinden!? Lachwekkend,maar een kaakslag in ons aangezicht als men weet dat voor ons,het plebs dus, alles rigoureus wordt uitgespit tot op de euro cent en wij de elementen om ons vrij te pleiten moeten aanreiken! In dit merkwaardige landje dat in 2020 plaats 15 en 2021 plaats 18 innam op de corruptie index hanteert men het principe van de Trias Politica!In theorie althans,want iedereen die zo een beetje de werking van deze natie volgt weet dat er in allerlei achterkamertjes en (fiscale) koterijen door de logebroeders politieke canape afspraakjes worden gemaakt om niet enkel zichzelf maar ook de elite te ontzien wanneer er gierputjes opduiken!? Hoe zit het eigenlijk met het onderzoek naar de drie familieleden die voor Let’s go urban werkten!? Haar broer Nourdine streek als “freelancer” 102.000euro subsidies op voor zijn ondersteuning bij de renovatiewerken!?Daarvan werd 37.000 euro bruto uitbetaald omdat hij in loondienst werkte. De overige 65.000euro zijn foetsie…..Op Het Schoon Verdiep zullen ze wel een uitleg klaarhebben?!

  4. de vld heeft goed werk geleverd.Imam somers en lachebekje mogen fier zijn.Porno sander zal zijn billie mogen doppen,ja,ik was vergeten dat ze lesbisch is.Nu nog haar jobken en loon teruggeven,.Hopend dat we deze soap vergeten zijn tegen de volgende verkiezingen

  5. En wie had dàt nu toch verwacht? De beproefde procedure, zoals bij De Gucht en anderen: eerst de boel laten afkoelen, dan er vanaf komen met een niemendal. Ze wist dus gewoon niet dat dat niet mocht. Hopelijk afrekening in 2024.

Plaats een reactie

Delen