Antwerpse stadsdichters uitgelachen door N-VA: "Zelfrelativering is een kunst"

Bron: Erwin Vanmol & Photonews

Uncategorized

Antwerpse stadsdichters bespot door N-VA: “Zelfrelativering is een kunst”

Wannes Neukermans

De Antwerpse cultuursector protesteert al vier weken lang tegen de besparingen op cultuur van het stadsbestuur. Stadsdichteres Ruth Lasters was in september al vertrokken, en nu trekken ook de overige vier stadsdichters de deur achter hun dicht. Een duidelijke overeenkomst liet te lang op zich wachten en de dichters waren ontevreden omdat culturele projectsubsidies geschrapt werden. Op Facebook deelde N-VA hierover een cartoon die gemaakt werd door Erwin Vanmol, die eveneens een vaste cartoonist is in Weekblad ’t Pallieterke.

Op Facebook deelt N-VA Antwerpen een cartoon waarop chaos uitbreekt in de straten, met het ironisch bovenschrift ‘Antwerpen gaat zijn eerste dag zonder stadsdichters in’. Erwin Vanmol maakte de betreffende cartoon voor Doorbraak, maar maakte over hetzelfde onderwerp ook een cartoon in ’t Pallieterke van deze week. De reacties onder de post zijn verdeeld. Van “beneden alle peil” en “natrappen” tot “dit is humor” en “moet kunnen”.

(Lees verder onder de cartoons.)

Bron: ’t Pallieterke
Bron: ’t Pallieterke

Stadsbestuur zwijgt

N-VA stad Antwerpen reageert dan wel op sociale media, het Antwerpse stadsbestuur zwijgt in alle talen over de besparingen, in afwachting van de gemeenteraad van november. De Antwerpse schepen van Cultuur Ait Daoud (N-VA), de laatste weken opgejaagd wild, reageert niet op de post. Burgemeester Bart De Wever doet dat via zijn woordvoerder wel. Hij was zelf niet op de hoogte van het delen van die cartoon – hij beheert de sociale media niet – maar ziet er de humor wel van in.

“Hij heeft de cartoon gezien en kon er wel om lachen”, vertelt woordvoerder Johan Vermant bij Gazet Van Antwerpen. “Zelfrelativering is een kunst die hij immers wel verstaat en die hij iedereen ook aanbeveelt. Op een moment dat mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen, is het passend om elk probleem in de juiste proportie te zien.”

Foto: Facebook

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Antwerpse stadsdichters bespot door N-VA: “Zelfrelativering is een kunst””

  1. Wie eenmaal subsidies gewend is heeft uiteraard een probleem wanneer die verdwijnen of uitdoven. En subsidiesponzen over bevolken onze instellingen nu eenmaal. Niet tot eer en glorie van de belastingbetaler, dat wel…

  2. Subsidiekraan dicht naar ALLE subsidieslurpers. Indien één hunner initiatieven niet financieel zelfbedruipend zou zijn met abonnementen, lidgeld of inkom ticket verkoop, moet het maar bankroet gaan. De overheid sponsort toch ook geen slecht renderende handelszaken zoals een frituur, dagbladhandel, hoerenkot, spijshuis, kroeg, dameskapper of circus. Awel dan !

Plaats een reactie

Delen