De Wever: "Op het eigen continent op elk voetbalveld door de knieën gaan, maar één stap buiten Europa en het lef verdwijnt als sneeuw voor de zon"

Bart De Wever (Photonews)

Uncategorized

De Wever: “Op elk voetbalveld door de knieën gaan, maar één stap buiten Europa verdwijnt het lef als sneeuw voor de zon”

Anton Schelfaut

Tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van Marnixring De Loteling heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever fel uitgehaald naar de Rode Duivels. “Niemand heeft het lef om dat heerschap (FIFA-baas Gianni Infantino, red.) en zijn corrupte organisatie de rug toe te keren”, sneerde hij. “Een gele kaart volstaat om met de staart tussen de benen af te druipen.” De Wever doelt daarmee op de commotie rond de OneLove-armband, die verboden werd door de FIFA op de wereldbeker in Qatar.

FIFA-baas Gianni Infantino verklaarde recent dat het Westen zich nog 3.000 jaar moet excuseren voor zijn geschiedenis van de afgelopen 3.000 jaar, vooraleer het over zijn waarden mag spreken buiten Europa. Hij deed dat naar aanleiding van de vele kritiek op het WK in Qatar, waar de mensenrechten niet voor iedereen gelden. “Sinds de aanval op Troje – ongeveer 3.000 jaar geleden – is het blijkbaar misgelopen”, grapte De Wever. “Daar zijn we blijkbaar veranderd in imperialisten, kolonialen en racisten, die de rest van de wereld niets te melden hebben vooraleer 3.000 jaar criminaliteit ongedaan is gemaakt door het hoofd te buigen en elke dag ‘sorry’ te zeggen.”

Zelfafbraak

Romelu Lukaku knielt voor BLM. Foto Facebook
Romelu Lukaku knielt voor BLM. Foto Facebook

Ook de Rode Duivels kregen van De Wever een stevige veeg uit de pan. “Niemand heeft het lef om dat heerschap en zijn corrupte organisatie de rug toe te keren”, sneerde hij. “Een gele kaart volstaat om met de staart tussen de benen af te druipen. Op het eigen continent op elk voetbalveld door de knieën gaan om de westerse beschaving af te schilderen als misdadig, is zogezegd moedig. Daar is geen moed voor nodig. Eén stap buiten Europa, en het lef verdwijnt als sneeuw voor de zon.”

De Wever heeft naar eigen zeggen zijn buik vol van de “zelfafbraak”, die gearticuleerd wordt door “hysterische lieden die allemaal samen minder klasse en sociaal engagement hebben dan Conscience in zijn kleine teen”.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/marnixring-de-loteling-schenkt-collectie-over-conscriptie-en-loting-aan-letterenhuis/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “De Wever: “Op elk voetbalveld door de knieën gaan, maar één stap buiten Europa verdwijnt het lef als sneeuw voor de zon””

  1. Misschien dat Fifa-baas Gianni Infantino on ook nog even kan meedelen hoeveel duizenden jaren Turken en Arabieren zich nog moeten verontschuldigen voor de slaverij, christenvervolging en jihad in respectievelijk het Ottomaanse rijk en middeleeuws Arabië?

  2. Wie is die politicus? Is dat niet die kerel die smeekte bij de federale regering om de covidmaatregelen op te heffen omdat we allemaal braaf onze experimentele injecties namen? Over Stockholm syndroom gesproken. Ik onthou alles Bartje, tot mijn laatste adem zal ik uw fouten herhalen, en ik heb geen myocarditis, bloedklonterspuit gekregen, dus dat ga je nog ff horen.

  3. Waarom aandacht besteden aan aandachtzoekers? Laat ze met hun andere hand naar mammie en pappie bellen als de nacht intreedt. Zo moeten ze wel voor het eerst in hun leven toegeven dat ze wat later thuis zullen zijn. De bezorgde ouders zullen hun kroost zeker op het hart drukken om toch maar niet te lang te blijven plakken.

  4. Gianni Infantino, duidelijk, een rompipalle, zonder enige geschiedkundige kennis, gaat hier eens wat café praat verkopen. Maar, ja, wat kan je anders verwachten, in dat voetbal-brood-en-spelen wereldje ? Ik ben geen fan (meer) van De Wever, maar bij deze, heeft hij overschot van gelijk. Aan de andere kant, wat is hier het politieke doel van zijn uitspraak ? Het weegt, in ieder geval, niet op tegen zijn handelingen, wat betreft stemmen ronselen, via het promoten van Vlaams Confederalisme om dat dan, als die stemmen binnen zijn, doodleuk, “in den diepvries te stoppen” ; in Antwerpen liever, met de door hemzelf verketterde Socialisten, in zee gaan, dan een coalitie te vormen met Vl.B. ; in gemeenten, die gebukt gaan onder allochtoon geweld (één vb. maar: Ninove), NVA mandatarissen verbieden om samen te werken met Vl.B. om dit probleem aan te pakken. We kunnen het, misschien, vragen aan De Wever’s moslim vriend ? In militaire termen uitgedrukt: “Paniek in de NVA gelederen. Andere strateeg én strategie gewenst”. De Wever heeft zijn kans gemist. Doet nu, om in de pottenstamperssfeer te blijven, aan paniek “balleke-stamp”. Of: hoe een Koninklijke audiëntie een Vlaming politiek kan kraken.

  5. BDW en andere NVA satrapen voelen de bui hangen en nu gaat BDW statement na statement maken, terwijl zijn regering de afgelopen 2 weken de werkende Vlaming weer heel wat verder uitgeperst heeft. De Vlaamse regering besliste het asbestcertificaat voor gewone burgers te verplichten (>500€), het capaciteitstarief in te voeren (>250€ per jaar) (laat u niet vangen door een schijnproces van Demir, die zelf het capaciteitstarief met de Vreg heeft goedgekeurd en waar een NVA’er in de raad van bestuur zetelt (Van Hoof), trouwens nu geleid door een ex ceo van een…energiebedrijf (Elegant), dus uit die hoek mogen we nu duurdere facturen verwachten de komende jaren), en werd bovendien de oltimertaks van 42€ naar 100€ opgetrokken. En dit zijn nog maar de pestmaatregelen van de afgelopen 2 weken. Over het afgelopen parcours van pestmaatregelen van afgelopen 2 jaren (woonbonus, digitale meter, mestplan, ventilusplan, stikstofplan….) ga ik het niet meer hebben. Neen, ik weet echt niet wat slechter is voor de werkende Vlaming: vivaldi of deze NVA Vlaamse regering. Dus BDW probeer niet te populistisch over te komen. We geloven de in maatpak gestoken belgicistische immocraat niet meer.

  6. Ik wordt elke dag al 🤮 van zijn gelieg en zijn bedriegerij die hij in de media uitspuit. Nu gaat hij dat gvd in de sport ook nog doen…Bartje, bol het af! De mensen hebben uw vals gemanipuleer door!

Plaats een reactie

Delen