Demir over begrotingsdebacle: "Dit soort onzin is blauwdruk voor nieuwe zwarte zondag"

Zuhal Demir (PHOTONEWS)

Uncategorized

Demir over begrotingsdebacle: “Dit soort onzin is blauwdruk voor nieuwe zwarte zondag”

Wannes Neukermans

“Blijkbaar moet je vandaag ontslag nemen als je de bloedrode begrotingscijfers niet opsmukt.” Dat zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) bij VTM over het ontslag van staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld). “Dit soort onzin is een blauwdruk voor meer wantrouwen in de politiek en voor een nieuwe zwarte zondag.

“Er heeft iemand ontslag genomen die weigert de begroting op te pompen. Dat is een blauwdruk voor een nieuwe zwarte zondag waarvan de Vivaldi-regering de architect is.” Met die commentaar treedt Demir haar partijgenoot Sander Loones bij, die ook denkt dat het eerder premier De Croo is geweest die in de fout ging.

Rekenfoutje

Het ontslag van De Bleeker hing al in de lucht sinds N-VA-Kamerlid Sander Loones ontdekte dat premier De Croo in zijn regeringsverklaring een ‘rekenfoutje’ van 2,5 miljard euro gemaakt had. Uit de uiteindelijke begrotingstabellen van staatssecretaris voor Begroting De Bleeker bleek namelijk dat de federale begroting volgend jaar geen 16,8, maar 19,4 miljard euro in het rood zou gaan.

Het was de staatssecretaris die de waarheid probeerde te vertellen, maar ze mocht niet van De Croo. Dat is de conclusie van de verenigde oppositie over de hele situatie. Uiteindelijk was het toch De Bleeker die haar begroting moest aanpassen, maar zelfs nadien bleken er nog fouten in de zitten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/met-eva-de-bleeker-stapt-laatste-der-integere-liberalen-op-eigenlijk-had-de-croo-ontslag-moeten-nemen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

12 gedachten over “Demir over begrotingsdebacle: “Dit soort onzin is blauwdruk voor nieuwe zwarte zondag””

  1. Het zou wel eens kunnen dat voor N-VA en de Gewestregering er ook een Vlaamse zwarte zondag zit aan te komen?!Een luttele opsomming van mogelijke resultaat beïnvloeding!Snoeien om te groeien zegt men bij N-VA! Voor de boeren is het afvloeien en minder koeien!Het afschaffen van de woonbonus.De zonnepanelen/digitale meter saga.De dieseltest die kan worden omzeild door over de taalgrens naar de keuring te gaan!Het verplicht vroeger electrisch rijden zogezegd voor het klimaat maar bedoelt om Jef met de klak en Lisa van de baan te halen en in bussen/ trams te proppen met gebrekkige dienstverlening!De onbetaalbare huurwoningen markt.De wachtlijsten en onrechtvaardige toewijzing van sociale woningen,het gesjoemel van meestal allochtonen met (meerdere)eigendom in het thuisland.Het Beke debacle in de RVT’s tijdens corona.De schandalige wantoestanden in de kinderdagverblijven!De PFOS commissie waar merkwaardig over de partijgrenzen men mild voor elkaar was…Overal is het pompen of verzuipen in de zorg, de PAB wachtlijsten voor rechthebbenden/mindervaliden.Subsidies die als snoepjes worden uitgedeeld aan VZW’s ,waaronder eentje met een parlementair verkozene aan het hoofd die aan zelfverrijking deed en alhoewel ziek zijnde netjes haar >6000€ optrok zonder controle arts!Het omvolkings project met Somers als architect en de pertinente onwil van zowat alle nieuwkomers om zich te willen integreren alhoewel verplichte inburgeringstrajecten met samenlevings problemen tot gevolg en ( onbestrafte) criminaliteit zelfs door veelplegers! Drugsoorlogen beslecht met schietpartijen,handgranaten en omkoping van ambtenaren…! De erbarmelijke staat van snel- gewest- gemeentewegen.Het gekonkel/gemarchandeer en de achterkamertjes politiek!De exuberante kostprijs van het levensonderhoud! De kloof tussen arm en rijk die steeds groter wordt met als gevolg dat tweeverdieners staan aan te schuiven bij de voedselbanken!Het machtsmisbruik van burgemeesters in Haaltert/ Sint Truiden om er maar twee te noemen!De obligate weigering om met VB aan tafel te zitten en compromissen te sluiten ,wat zal resulteren in een tegen elkaar schurkende federale regering ,die bestaat uit electorale dwergen! Dit federale corrupte land (18 plaats op de corruptie index)wordt bestuurd door een uitstekend betaalde en elitaire Franstalige politieke kaste/particratie met Vlaamse meelopers/verraders die de inwoners over de linkerschouder aanzien,de haute finance en achter de schermen Het Hof! Minister Demir zou als doorwinterde politica moeten beseffen dat wanneer er moet worden gekozen op gemeentelijk,gewestelijk en federaal niveau in Vlaanderen/België de kiezers alles door één bril bekijken, analyseren en beoordelen! Rekening houdende met de gekende voorvallen en wie weet welke gierputten nog gaan opduiken vrees ik inderdaad voor nogmaals een gitzwarte zondag! Solent mendaces luere poenam maleficii (leugenaars boeten meestal voor hun daden)!

  2. Als het zwarte zondag zal zijn voor vivaldi, zal dit evenzo voor de Vlaamse regering zijn waar Demir ook deel van uitmaakt en zelfs een deel van het probleem is. Hoever zal de Vlaamse regering nog gaan in haar pest gedrag tegenover de werkende Vlaming: zijn woonbonus afgenomen, verplicht elektrisch te rijden vanaf 2028, verplicht digitale meter, verplicht capaciteitstarief, gesjoemel met subsidies, gesjoemel met autokeuring, snelheidsverlagingen onder het mom van de veiligheid, SSomers op één van de belangrijkste posten te zetten, onderwijs afbouw (M decreet), stikstof plan, mest plan, Ventilus plan…allemaal realisaties van deze Vlaamse regering die aanleiding zullen geven tot een zwarte zondag, naast die van vivaldi.

  3. Hopelijk schaffen ze de kiesplicht niet af of ze zien geen kat meer in hun stemkotjes! Wie gelooft die mensen nog . Nog steeds slagen ze erin zichzelf nog ongeloofwaardiger te maken !Waar blijven ze het toch die hardnekkigheid halen om La Belgique naar de afgrond te voeren! Voor mij niet gelaten hoor beste VLD-ers hoe rapper jullie met jullie Belgique weg zijn hoe liever ik het heb!

  4. “19,4 miljard in het rood” , we leven dus “op de pof” en zadelen onze telgen op met de zeerb immense taak om de door de huidige generaties gemaakte putten op te vullen .

Plaats een reactie

Delen