Eerste terdoodveroordeelde na protesten Iran

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Eerste terdoodveroordeelde na protesten in Iran

Wannes Neukermans

Zondag heeft een rechtbank in de Iraanse hoofdstad Teheran voor het eerst iemand ter dood veroordeeld na deelname aan de protesten die begonnen na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini.

Het vonnis stelt dat de beschuldigde schuldig is aan het in brand steken van een regeringsgebouw, verstoren van de openbare orde, vergadering en samenzwering om een misdaad te plegen tegen de nationale veiligheid en godslastering.

Duizend arrestanten

De Iraanse autoriteiten hebben alleen al in de regio Teheran meer dan duizend mensen opgepakt en aangeklaagd wegens deelname aan de protesten. Ook in andere regio’s worden veel mensen opgepakt.

De protesten zijn nu al enkele maanden bezig, nadat de 22-jarige Mahsa Amini was gestorven nadat ze was gearresteerd door de zedenpolitie. De autoriteiten treden zeer gewelddadig op tegen de demonstranten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/massoud-anonieme-getuige-uit-de-oppositie-in-teheran-vooral-meisjes-en-jonge-vrouwen-zijn-enorm-dapper/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Eerste terdoodveroordeelde na protesten in Iran”

Plaats een reactie

Delen