Good Move zorgt voor exodus van Brusselse antiquairs

Markt in de Marollen (Shutterstock)

Uncategorized

Good Move zorgt voor exodus van Brusselse antiquairs

Wannes Neukermans

Sinds de invoer van het nieuwe Good Move-circulatieplan hebben de antiekwinkels in de Brusselse Marollenwijk het moeilijk. Onder andere het veilinghuis van antiekhandelaar Béguinage verhuisde al naar Waals-Brabant. Andere antiquairs geven ook aan dat het sinds Good Move moeilijker is.

Klanten of leveranciers raken nog maar moeizaam met de auto of bestelwagen aan de antiekwinkels, parking is er amper te vinden en op die manier zien veel antiekwinkels het niet zitten om in Brussel te blijven. Stef Antiek uit de Blaesstraat vertelt aan Bruzz dat ook hij verhuist naar Mechelen. “Buitenlandse handelaars zijn niet meer geïnteresseerd om naar hier te komen. We moesten op voorhand al uitleggen hoe je er geraakt, wat enkel nog kan via de Hallepoort”, vertelt Stef Van Autenboer.

Economische isolatie

Volgens Van Autenboer zullen op de duur alle antiekwinkels verdwijnen. “Het rijkere cliënteel uit Ukkel of Sint-Genesius-Rode komt niet meer naar hier door het verkeer,” vertelt een andere handelaar. “Het is jammer dat er bij het plan enkel aan de bewoners is gedacht en niet aan de historische waarde van de wijk.”

Sommige handelaars besluiten om te vertrekken, anderen hopen nog op een wijziging van het beruchte circulatieplan. Als dat niet gebeurt, dreigen ook zij te vertrekken. Brussel dreigt zich met Good Move volledig te isoleren en af te snijden van de rest van België. Good Move verhindert dus de economische interactie tussen Brussel en Vlaams-Brabant, waardoor steeds meer handelaars uit Brussel zullen vertrekken.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/pvda-ptb-maakt-van-good-move-een-strijd-tegen-rijke-blanke-bobos-uit-de-dure-wijken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Good Move zorgt voor exodus van Brusselse antiquairs”

Plaats een reactie

Delen