Greta Thunberg omarmt linkse politieke agenda en wil komaf maken met "racistisch" kapitalisme

Greta Thunberg. Shutterstock

Uncategorized

Greta Thunberg omarmt linkse politieke agenda en wil komaf maken met “racistisch” kapitalisme

Anton Schelfaut

De klimaatcrisis is alleen op te lossen door het omarmen van een uitgesproken linkse politieke agenda, die komaf moet maken met het kapitalisme. Dat heeft klimaatactiviste Greta Thunberg (19) afgelopen weekend gezegd tijdens de voorstelling van haar nieuwe boek in Londen.

De Zweedse klimaatactiviste lanceerde afgelopen zondag ‘Het Klimaatboek’ met een toespraak in de Royal Festival Hall in Londen. Daar pleitte ze onder meer voor een systeembrede transformatie, aangezien het huidige kapitalistische systeem volgens haar wordt gekenmerkt door “kolonialisme, imperialisme, onderdrukking en genocide door het zogenaamde mondiale noorden om zich te verrijken”.

Thunberg is van mening dat jongeren de leiding over die transformatie op zich moeten nemen. “We zijn er nog steeds en we zijn niet van plan ergens heen te gaan”, benadrukte ze. “Jongeren over de hele wereld treden op en tonen aan dat onze leiders met de verkeerde generatie hebben gerommeld.”

(Lees verder onder de tweet.)

Ramkoers

Verder legde de Zweedse de oorzaak van de ‘klimaatcrisis’ bij het kapitalisme. “We gaan nooit meer terug naar normaal omdat dat zogenaamde ‘normaal’ al een crisis was”, hekelde Thunberg. “Wat wij normaal noemen, is een extreem systeem dat is gebouwd op uitbuiting van mensen en de planeet.”

“We moeten alles veranderen, want op dit moment ligt ons huidige systeem op ramkoers met de toekomst van de mensheid en de toekomst van onze beschaving”, aldus nog de 19-jarige klimaatactiviste.

“Racistisch, onderdrukkend extractivisme”

Thunberg is ervan overtuigd dat de klimaatcrisis geworteld is in “racistisch, onderdrukkend extractivisme dat zowel mensen als de planeet uitbuit om de kortetermijnwinsten voor enkelen te maximaliseren”. Tot slot stelde ze ook de groei en normalisering van “fascistische bewegingen die gemakkelijke, valse oplossingen en zondebokken bieden voor complexe problemen” aan de kaak.

https://redactie.palnws.be/2022/10/greta-thunberg-gooit-knuppel-in-het-groene-hoenderhok/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Greta Thunberg omarmt linkse politieke agenda en wil komaf maken met “racistisch” kapitalisme”

  1. ik sta versteld voor zoveel mensenkennis en economiche kennis van een puber die amper naar school is geweest maar toch zo slim is om een boek te schrijven die veel zal opbrengen en een postje in de EU naast die andere puistenkop anuna.Een geluk dat ze nog ouder moet worden.Kouwe kiwi was waarschijnlijk haar voorbeeld om geld af te troggelen

  2. Ik herinner mij een (ver) verleden waarin sommige cultuur-nationalistische bewegingen ook nog ecologische aspiraties hadden. Met dergelijke krasse uitspraken zullen de eventuele nog overblijvende klimaatbewuste ideeën op de mestvaal terecht komen. Iedereen die niet tot het extreem-linkse islamo-gauchistische kamp behoort gaat de discussie over het klimaat nooit meer au serieux nemen, en dat is volledig te wijten aan wako’s zoals deze.

  3. Dit najaar wordt de teloorgang van woke, groen en SJW, want dit najaar is het eerste in volle crisis, zowel door inflatie als de Amerikaanse stop op olie, militair door de Russische invasie en maatschappelijk door de acceptatie van genderdysforie. Alles wat kon misgaan aan de linkse kant is in slechts enkele jaren volledig misgelopen. De gevolgen zijn er. Het twitter personeelsbestand wordt gedecimeerd, CW network ontslaat massaal woke werknemers. De publieke opinie wordt met BLM rellen en kunstvandalen omgegooid. Twitter bots worden uitgeschakeld en links verliest zwaar publiek en last but not least, de regering heeft gedurfd om mensen hun basiscomfort te raken voor een ingebeeld klimaatprobleem wat als taxmachine dient. Op een bepaald punt ziet Jan Modaal wat rechts al jaren zegt werkt en wat links omgekeerd doet al jaren niet werkt. Jingle Bells baby!

  4. Ik mag dan toch hopen dat ze verkast naar China en haar jaarlijkse grote vakantie zal doorbrengen in Noord-Korea,Cuba,Venezuela….?! Die deirne vergeet er wel bij te zeggen dat de leiders van die landen hun eigen volk onderdrukken,uitbuiten en niet vies zijn van excecuties/genocide.Over imperialisme gesproken. China is bezig met heel veel arme Afrikaanse landen waar onder de grond veel bodemschatten zitten naar hun pijpen te doen dansen. Ze verstrekken die landen leningen om infrastructuur werken te doen en als ze hun lening(en) niet kunnen terugbetalen hebben ze prijs!? Dit doen ze trouwens niet alleen met Afrikaanse landen maar ook landen die nuttig zijn voor hun nieuwe zijderoute ondergaan hetzelfde lot. China kocht de haven van Pireus en breidt haar invloed uit tot Thessaloniki.Momenteel is er ophef omdat ze zich inkochten te Hamburg. De Chinese rederij Cosco is trouwens een onderdeel van de Chinese marine!? De Green Deal van Europa lijkt trouwens ook sterk op communisme. Afbraak van de welvaart en rijkdom voor de gewone man en rijkdom voor de Europese elite.Hierbij komt dan nog dat er in Nederland plannen bestaan om elke transactie vanaf honderd euro te registreren. men wil ons onderwerpen en ons doen en laten digitaal controleren.Gezichtsherkenning is daar een voorbeeld van!

  5. Greta Thunberg was even afgeweken van de rechte lijn van haar geloof (artikel: … “gooit knuppel in het groene hoenderhok”). Men heeft haar dan maar vlug omgeschoold tot extreemlinkse pocowoko roeptoeter.
    De natuurfanatici hebben hun voeling met de bevolking verloren, stellen zichzelf nooit vragen en monden uit in gewelddadigheden.

  6. Ongelooflijk dat de media steeds weer aandacht blijven schenken aan een kind dat niet eens in staat is om voor zichzelf te zorgen, maar wel meent dat ze de wijsheid in pacht heeft om het milieu te redden en de wereldpolitiek te bepalen! Wie is eigenlijk de meest achterlijke? Dit kind of de volwassenen die het nodig vinden om haar onzin wereldwijd te verspreiden?

Plaats een reactie

Delen