Klimaatactivisten voeren actie aan hoofdkwartier Groen: "Fossiele Lobby is Groen binnengevallen"

Tinne Van der Straeten. Photo News

Uncategorized

Klimaatactivisten voeren actie aan hoofdkwartier Groen: “Fossiele Lobby is Groen binnengevallen”

Anton Schelfaut

Het collectief ‘Who Is Maria-Antoinette Simons?’ heeft maandagochtend het partijhoofdkwartier van Groen in Brussel beplakt met affiches. De klimaatactivisten eisen dat minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) uit het Energiehandvestverdrag (ECT) stapt.

Maria-Antoinette Simons is de raadgever buitenlandse relaties van Energieminister Van der Straeten. Het collectief dat naar haar genoemd is meent dat ze vroeger voor het Energiehandvestverdrag (ECT) heeft gewerkt. Dat verdrag heeft tot doel om de Europese energiemarkten beter op elkaar te laten aansluiten en investeringen aan te trekken. Het collectief is echter van mening dat het enkel grote bedrijven ten goede komt en de transitie naar hernieuwbare energie bemoeilijkt.

Fossiele lobby

Op de affiches die werden aangebracht op het hoofdkantoor van Groen stond “Wie is Maria-Antoinetta Simons?” te lezen, met als onderschrift “Fossiele Lobby is Groen binnengevallen” en de hashtag #ExitECT. De klimaatactivisten menen dat Simons te nauwe banden heeft met de lobby van de fossiele-energiebedrijven, waardoor ze een uitstap van België uit het verdrag zou tegenwerken.

“Sinds juni al vragen wij de uitstap uit dit verdrag dat de fossiele sector beschermt”, reageert Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout op Twitter “De pijnlijke realiteit is dat MR en N-VA die tegenhouden. In tegenstelling tot onze buurlanden. Jan Jambon bevestigde vorige week nog dat hij erin wil blijven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Klimaatactivisten voeren actie aan hoofdkwartier Groen: “Fossiele Lobby is Groen binnengevallen””

  1. Op dat “hoofdkwartier” is er momenteel op de conciërge na toch gene groene te vinden?! Die werden toch allemaal Sharm el Sheikh ingevlogen om te genieten van het mooie weer en lekker eten in het een of ander resort!? Op de kosten van Jef met de klak en zijn Lisa wel te verstaan!!

  2. Als de wokelinezen elkaar beginnen op te vreten mankeert er wat aan hun smaakpapillen. Woke is immers niet kleurloos (rood), geurloos (stinkt naar zwavelhoudende excrementen) noch smakeloos (hoge azijnconcentratie).

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen