Meerdere slachtoffers aanslagen Brussel krijgen oproepingsbrief als kandidaat-jurylid voor terreurproces

Bron: Shutterstock

Uncategorized

Meerdere slachtoffers aanslagen Brussel krijgen oproepingsbrief als kandidaat-jurylid voor terreurproces

Wannes Neukermans

Meerdere slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem hebben per vergissing een oproepingsbrief als kandidaat-jurylid gekregen voor het terreurproces dat op 5 december van start gaat in Brussel.

Het zou een fout zijn van één van de deurwaarders die door justitie is ingeschakeld. Zij moeten een duizendtal kandidaat-juryleden oproepen én de meer dan duizend burgerlijke partijen uitnodigen. De eerste pagina van de documenten voor de juryleden is zo per ongeluk bij meerdere slachtoffers beland.

Het zou gaan om een vijftal slachtoffers, maar volgens justitie is de fout inmiddels rechtgezet en zijn de mensen gerustgesteld.

Op 5 december gaat het terreurproces effectief van start, maar op 30 november wordt de jury wel eerst nog samengesteld. Er moeten dan 12 effectieve juryleden en 24 plaatsvervangers uitgeloot worden, die allemaal geacht worden om het volledige proces bij te wonen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/03/herdenking-terreuraanslagen-alert-blijven-voor-terreur-maar-slachtoffers-worden-vergeten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Meerdere slachtoffers aanslagen Brussel krijgen oproepingsbrief als kandidaat-jurylid voor terreurproces”

  1. Een kafkaiaanse nachtmerrie voor deze slachtoffers.Sommige slachtoffers hebben nog geen euro gezien en worden door de verzekeringsmaatschappijen het mes op de keel gezet.De voorgestelde schadeloosstelling was te nemen of te laten!

  2. Een begrijpelijke vergissing! Ze hebben slechts zes jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden op het opstellen van die lijst. En dan, na dat geharrewar van die beklaagdenboxen raak je al gauw de kluts kwijt door stress. Na dit proces zal je dan ook zien dat vele van de gerechtsmedewerkers toe zullen zijn aan een welverdiende vakantie, als ze al niet in een burn-out terecht komen. Dit bevestigt helemaal de indruk die je krijgt wanneer je op televisie kijkt naar dat programma waarin deze medewerkers hun levenstaak komen uiteenzetten. Je zou, bij het bekijken van deze docu’s, er bijna zelf aan onderdoor gaan. Staat in schril contrast met de verhalen over hooggeplaatste medewerkers op de rechtbank die na hun uren bijklussen om hun schamele koon op te krikken.

  3. Ah bon, het ZOU de fout zijn van een deurwaarder en wij moeten dat geloven? Alweer schuift een blunderende en arrogante justitie de zwarte piet door. Ontslag q nu !!! Het zit blijkbaar vol met gliberalen op justitie.

Plaats een reactie

Delen