Naakte activisten in Nederland opgepakt: één overgeplaatst naar vreemdelingendetentie

Bron: Twitter Extinction Rebellion Nederland

Uncategorized

Naakte activisten in Nederland opgepakt: één overgeplaatst naar vreemdelingendetentie

Wannes Neukermans

Woensdag werden in het Naturalismuseum in Leiden drie klimaatactivisten van Extinction Rebellion aangehouden door de politie. Ze stelden zich naakt in het museum op met een opschrift alsof de mens een uitgestorven diersoort zou zijn. De activisten weigerden te vertrekken en zijn aangehouden door de politie. Eén van hen weigert mee te werken aan het onderzoek naar diens identiteit en is intussen overgebracht naar een vreemdelingendetentiecentrum.

Twee vrouwen en een man stelden zich in het Naturalismuseum in Leiden volledig naakt op in zaal De IJstijd, naast het skelet van de uitgestorven wolharige mammoet. Ze hadden een bord bij met het opschrift ‘Homo Sapiens, Extinct 21st Century’. Een vierde activist maakte fillmpjes en foto’s.

Geen schade

Het viertal richtte geen schade aan, maar bij aankomst van de politie weigerden ze te vertrekken. Uiteindelijk werden ze aangehouden. Eén van de activisten weigert nog steeds zijn of haar identiteit prijs te geven en is intussen door de politie in een vreemdelingendetentiecentrum geplaatst. Daar verblijven mensen zonder papieren die in Nederland aangehouden worden.

De actie werd uitgevoerd door Exctinction Rebellion, een organisatie die internationaal bekend staat als extremistisch. Volgens Extinction Rebellion is de “zesde massale uitstervingsgolf” al begonnen en is er nog maar enkele jaren tijd om de ergste gevolgen af te wenden. Deze week was er in het Vlaams Parlement zelfs nog een pleidooi om Extinction Rebellion en Antifa te bestempelen als terreurorganisaties.

Extinction Rebellion Nederland vindt het onbegrijpelijk dat één van de activisten aangehouden blijft nadat die naakt in een museum stond. “Dit is schandalig en past in de trend van intimidatie en criminalisering van klimaatactie”, klinkt het op Twitter.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/filip-brusselmans-vb-wil-antifa-en-extinction-rebellion-aanmerken-als-terreurorganisaties/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Naakte activisten in Nederland opgepakt: één overgeplaatst naar vreemdelingendetentie”

  1. Het klimaat activisme heeft 2 gezichten. Het eerste gezicht warmt mensen op voor het idee dat ze nog maar even te leven hebben. Dat hun dagen geteld zijn. Je weet wel, het breaking bad scenario van niks te verliezen, maar dat is enkel om de activisten gek te maken. Het 2de gezicht is het neo-Marxisme dat nihilisme, post-industrieel en misantroop is en waar men zich tegen mensen keert, waar men kinderen aanmoedigt om zich te laten steriliseren of simpelweg vrouwen aanmoedigt om pas kinderen te krijgen wanneer al hun eicellen weg zijn, om hen te gebruiken als werkkracht en wanneer ze 40 zijn zonder kinderen, zonder man, ze zichzelf vrijwillig lieten uitsterven. Politiek links gebruikt steeds deze gaslighting. Hun Antifa zijn de fascisten, hun extinction rebellion is de lobby voor zelf-uitsterving. Zie je hoe slim ze zijn? Wordt slimmer rechtse vrienden. Het gaat hun lukken als we niet samenwerken.

  2. Dit soort protest kan voor mij perfect. Eerlijk gezegd, ik ben nogal voor vrije meningsuiting, van waar die ook komt. Deze actie is voor mij aanvaardbaar. Het brengt geen schade toe, de manifestanten geven zichzelf letterlijk bloot. Ik vind dit moedige mensen. Ik ben het volslagen oneens met het extremisme dat ze willen promoten, maar eerlijk gezegd, dit soort acties, zonder geweld en duidelijk onze kwetsbaarheid aantonend als naakte aap, zet meer tot nadenken aan, dan een paar soepgooiende idioten.

  3. Mag ik nog eens? Deze demonstratie vind ik heel sterk, goed gekozen en betekenisvol. De mensheid is zoals gist in droesem van druiven. Zolang er genoeg suiker is, vermenigvuldigen de gistcellen zich. Totdat er zoveel alcohol gevormd is dat zelfs de gistcellen het niet meer overleven in het door henzelf geproduceerde alcohol. Bedenk dat ook wij wellicht eens gistcellen zouden kunnen zijn, die onszelf vernietigen.

Plaats een reactie

Delen