Politieagent overleden na steekpartij in Schaarbeek: volgens getuigen riep dader "Allahoe Akbar"

Illustratie: Belga

Uncategorized

Politieagent overleden na steekpartij in Schaarbeek: volgens getuigen riep dader “Allahoe Akbar”

Wannes Neukermans

In de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn donderdagavond twee politieagenten gewond geraakt bij een steekpartij. Eén van hen is intussen overleden. De dader zou eerder op de dag nog zijn haat tegen de politie hebben uitgesproken en bij de aanval “Allahoe Akbar” geroepen hebben.

De overleden politieagent was 20 jaar oud en stierf door verwondingen in het been en in de buik. Dat bevestigt het Brussels parket. “De zaak zit nu bij het federaal parket, omdat er aanwijzingen zijn dat het mogelijk om een terroristische aanslag gaat”, reageert federaal persmagistraat Eric Van der Sypt. Getuigen bevestigen dat de dader “Allahoe Akbar” geroepen zou hebben.

Eerder op de dag had de dader zich al gemeld op het politiebureau. Het parket van Brussel zegt daarover dat hij toen “onsamenhangende opmerkingen” maakte en zijn haat tegenover de politie uitsprak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

19 gedachten over “Politieagent overleden na steekpartij in Schaarbeek: volgens getuigen riep dader “Allahoe Akbar””

  1. dit is een beschermde soort,quickie maakt alleen jacht op Vlaamse terroristen,er zijn al twee doden gevallen,volgens ocad,dedonder en quickie-stickie zijn die Vlamen een uit te roeien nest,Franky zei het nog in de Kamer.

  2. Als de politie op voorhand in kennis werd gesteld door de dader en op de hoogte was van dit mogelijke misdrijf pleegden ze in mijn ogen schuldig verzuim!? Zal wel gecatalogeerd worden als een faits divers uitgevoert door een labiel persoon. De politieke huichelaars struikelen naar goede gewoonte over elkaars benen om hun medeleven te betuigen.Tijdens de eredienst zitten ze allemaal op de eerste rij en krijgt het slachtoffer postuum de ene of andere orde.Voor de afhandeling van de nodige formaliteiten worden de nabestaanden van het kastje naar de muur gestuurd zoals gebeurde na de aanslagen. Hier speelden de verzekeringen ook een beschamende rol en wachten er nog steeds mensen op schadeloosstelling!

  3. Toen deze laffe moord bekend werd, is angstvallig over de herkomst, laat staan de naam van de terrorist gezwegen, zelfs geen comments mochten gegeven worden. Pas deze middag werd bekend dat het om een islamitische terrorist ging. Bovendien werd hij in het been geschoten, een “behandeling” weggelegd voor islamitische terroristen, een prerogatief die autochtone mensen die niet akkoord zijn met vivaldi niet krijgen, kijk maar naar JC en YV, die zomaar werden afgeknald. Hoeveel doden en misdaden moet men wel doen in dit land om gestraft te worden, behalve dan een paar km te snel te rijden? Gaat Mr Close, hoofd van de stad als hellhole gekend reageren? Waarschijnlijk niet want die is op de “klimaattop” (meerwaarde????), of heeft ie morgen een duikexcursie gepland vanuit het hotel aan 2000€ per nacht per kamer betaald door een Vlaamse betalingbetaler? Hoelang nog moeten we dat gespuis hier nog tolereren en vooral voor hun uitkeringen en voordelen betalen?

  4. De procedure die de procureur gevolgd heeft is minstens inefficiënt. Een verdachte met OCAD verleden loopt met moordplannen rond en doet hiervan zelfs aangifte bij de politie. De politie geeft melding aan het parket. Op tv verklaart de woordvoerder van het parket dat er geen vuiltje aan de lucht was vermits betrokkene bereid was zich te laten behandelen. Hij krijgt zelfs een lift naar het ziekenhuis in een naburige Brusselse gemeente. Eens ter bestemming blijkt de politie rechtsomkeer te maken en is het probleem voor de politie en justitie geregeld. Vraag 1: op welke dienst werd de psychisch gestoorde persoon met terreurplannen en OCAD verleden behandeld? Vraag 2: Waarom werd betrokkene niet overgebracht naar een pyschiatrische instelling voor opname? Vraag 3: Zou de procureur des konings, dezelfde analyse en beslissing getroffen hebben, indien onderhavige persoon in dezelfde omstandigheden zou verklaren moordplannen te beramen op de persoon van de minister van justitie? Zou het niet kunnen dat het gerecht verschillende maatstaven hanteert naar gelang de status van het slachtoffer.

  5. “allah’s snackbar” schreeuwen staat niet in het nieuwe strafwetboekske van Cannabis Quickje. De kelensnijders (soms ook verwarde moslims genoemd) mogen/moeten naar hartenlust blanke Europeanen uitmoorden. Al denkt hij er wel aan om een alternatieve “straf” te geven, zoals…..een opstelleke schrijven.

  6. Gisteren maar pas het nieuwsbericht hierover gezien ( ik wil niet langer het linkse ” wij willen vandaag dat u dit gelooft”). Niet een keer viel het woord moslim terrorist of Marokkaan. Wel had men het over “Syrië strijders” . Alsof elk moslim krapuul ook in Syrië is geweest of dat de enige plek is waar ze ooit misdaden hebben gepleegd. VRT? WEG ERMEE!!! 🇧🇪=🤮🤮🤮

  7. Weliswaar hier niet van toepassing, echter toch het aanstippen waard: ” als we ze naar hier halen, kunnen we ze beter in de gaten houden”. Dixit overheid.

    Iedere Belg weet wat nog komen zal.

    Wat ik niet begrijp. De tweede agent had toch 5 seconden tijd om zijn wapen te trekken , immers de terrorist liep rond de wagen voor zijn tweede aanslag, althans volgens de berichten.

  8. Op TV en in de dagbladen staat het vol met goede voornemens van Verlinden en Quickenborne om het volk beter te beschermen, geweld tegen politie en hulpdiensten zullen meer bestraft worden enz….. Het kan toch niet moeilijk zijn om zulks geweld direct te bestraffen met 5 dagen opsluiting in afzondering; en IPV meer politie moeten er 25% minder zijn, dan wel mensen die ontzag uitstralen en geen softe uniformdragers. Recht en orde bekomt men door aanschijn te tonen. Aftreden van die twee ministers is een daad die zeker gepast zou zijn als reactie op de laffe moord gepleegd op een mens die hen en ons moet beschermen. Beter nog: het ganse Vivaldi-orkest treed af en laat nieuwe verkiezingen hun werk doen.

  9. Yassine Mahi, zo heet de “psychisch gestoorde” man die de agent neerstak, zal wel van een uitkering leven. België is een machtige staat, onderhoudt de hele wereld. Vreemdelingen die jaren na hun aanvraag ,het statuut van politiek vluchteling krijgen, ontvangen met terugwerkende kracht tienduizenden euro’s kindergeld , er is zelf een geval bekend dat over de 100000 euro ontving.
    Ik ben van Belgische nationaliteit zonder ouders van vreemde komaf . Ik stel vast dat het vreemd aanspoelsel , in België een gelijke behandeling en zelfs een betere krijgt dan deze die ik genoot. In hun eigen thuislanden kon het vreemd aanspoelsel daar enkel van dromen.

Plaats een reactie

Delen