Rousseau motiveert afwezigheid op klimaattop: "Ik zie niet in wat een partijvoorzitter daar kan doen, behalve wat selfies nemen"

Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Rousseau motiveert afwezigheid op klimaattop: “Ik zie niet in wat een partijvoorzitter daar kan doen, behalve wat selfies nemen”

Anton Schelfaut

De aanwezigheid van Groen-covoorzitter Nadia Naji op de internationale klimaattop in Sharm-el-Sheikh is een doorn in het oog van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Met alle respect, maar ik zie niet in wat een partijvoorzitter daar kan doen, behalve wat selfies nemen”, hekelt hij in een interview met De Zondag.

Groen-covoorzitter Nadia Naji verblijft momenteel in de Egyptische kustplaats Sharm-el-Sheikh, waar van 6 tot 18 november de 27ste klimaattop plaatsvindt. De kritiek luidt dat het hele gebeuren een grote show zonder inhoud is, maar daar is Naji het niet mee eens. “Ik vind dit als ecologist te belangrijk en ik kan dus niet langs de zijlijn toekijken”, schrijft ze in een opiniestuk voor Knack.

Haar tegenhanger bij Vooruit, Conner Rousseau, ziet dat echter anders. “De vlieger nemen voor enkele dagen? Dat zou weinig duurzaam zijn, hè”, luidt zijn antwoord op de vraag of hij geen zin had om zijn dertigste verjaardag in Sharm-el-Sheikh te vieren. “Met alle respect, maar ik zie niet in wat een partijvoorzitter daar kan doen, behalve wat selfies nemen.”

(Lees verder onder het Instagram-bericht.)

Prioriteit

Dat Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) de klimaattop wel aan zich voorbij laat gaan, kan Rousseau naar eigen zeggen weinig schelen. De Vooruit-voorzitter wil vooral naar haar beleid kijken, waaruit volgens hem blijkt dat klimaat geen prioriteit is voor de minister. “Ze krijgt zelfs geen hoogspanningskabel geregeld”, sneert hij. “De Vlaamse woningen zijn bij de slechtst geïsoleerde van heel Europa. Dat is niet alleen slecht voor het klimaat, het zorgt ook voor een hoge factuur. Waar wacht zij eigenlijk op? Of beter: waar is die Vlaamse regering eigenlijk mee bezig? Wij hebben met Vooruit een isolatieplan op tafel gelegd. Was dat drie jaar geleden ingevoerd, dan waren we vandaag onafhankelijk van Poetins gas.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Rousseau motiveert afwezigheid op klimaattop: “Ik zie niet in wat een partijvoorzitter daar kan doen, behalve wat selfies nemen””

  1. Het politieke opbod en klimaatrecuperatie tussen de partijen is begonnen. Conner is een dikke zeveraar/demagoog want België is slechts voor 6% afhankelijk van Russisch gas!Hij zou beter eens een woordje uitleg geven over de 150 miljoen euro die de federale en Vlaamse overheid investeerden in Electrawinds dat de keizer van Oostende geen windeieren legde!Zoals u weet ging dit vehikel op de fles!Ondertussen bieden de windboeren van het consortium Aspiravi-Engie & Elicio tegen elkaar op.Elicio is…..het restantje van de oplichtersbende van Elctrawinds!!!Engie is onze Franse electriciteitsmonopolist en Aspiravi is een groenestroomintercommunale.35% van haar kapitaal wordt geleverd door de gemeentelijke holding.M.a.w een gemengde directie van ambtenaren en politici die allemaal langs de kassa passeren! Terwijl onze politici roeptoeteren en zal procederen tegen de plannen van de Franse overheid om een park van 46 Eifeltorens van 300m hoogte in te planten voor de kust van De Panne plannen onze politici om een metalen muur van 80 windmolens van elk 225 meter ,van Jabeke tot De Panne!Wie stopt deze onrendabele,natuur- en milieuverwoestende waanzin en dit terwijl onze kerncentrales worden gesloten!?

  2. Hou een klimaattop op de Zuidpool. Geen verwarming, geen gemotoriseerde voertuigen, geen telefoons. In Egypte zweten is voor pussies. Als je op de Zuidpool per ongeluk zweet, dan sterf je omdat zweet je kledij koude laat geleiden. Opwarming my ass.

  3. Kan DJ van dienst, je weet wel die die roept “who’s pussy is wet?”, maar ook een linkse partijvoorzitter is, mij eens uitleggen wat een ex sjoemelende burgemeester van Gent (Termont) dan op de klimaattop gaat doen, buiten in een hotel door de belastingbetaler betaald aan 2000€/nacht aan het zwembad of aan het strand gaan liggen, als hij niet op duikexcursie is?

Plaats een reactie

Delen