Taliban verbieden vrouwen om sportscholen en openbare baden te gebruiken

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Taliban verbieden vrouwen om sportscholen en openbare baden te gebruiken

Wannes Neukermans

“Momenteel heeft elk huis een badkamer, dus het is geen probleem voor vrouwen om zich te wassen.” Op die manier beargumenteert Mohammad Akif Sadeq Mohajir, de woordvoerder van het ministerie ter Preventie van Zedeloosheid en de Bevordering van Deugdzaamheid het feit dat vrouwen vanaf nu ook geweerd worden uit sportscholen en openbare baden in Afghanistan.

“De sportscholen worden gesloten voor vrouwen omdat hun trainers mannen zijn en sommige sportscholen gemengd waren,” aldus de woordvoerder.

De hamams, openbare baden waar mannen en vrouwen gescheiden zijn, ook verboden zijn voor vrouwen. “Momenteel heeft elk huis een badkamer, dus het is geen probleem voor vrouwen” om zich te wassen, voegde hij eraan toe. Eerder raakte ook al bekend dat vrouwen uit de parken en de tuinen in de hoofdstad moeten blijven.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/08/hamas-feliciteert-taliban-met-verslaan-van-vs/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Taliban verbieden vrouwen om sportscholen en openbare baden te gebruiken”

  1. En gelijk hebben ze, opsluiten al die wijven en laten werken en kinderen kweken tot ze er bij neervallen. Lang leve de bevrijdende islam, laat maar komen zeggen ook hier een heleboel zotten. Steek ze hier al minstens in een tent dan zien we ze al niet meer.

  2. Kan dat co voorzitterke van Groen Naji niet eens bij die baardmannen op tafel gaan kloppen om te zeggen dat dit niet door de beugel kan!?Dat ze ineens hare Jeremi en die van Ecolo met hun adhepten meeneemt!Kleine tip voor de vrouwen: Niet vergeten de bourka mee te nemen!!

Plaats een reactie

Delen