Kabinetsmedewerker Groen "trots" op sluiting Tihange 2

Tihange 2. Photo News

Uncategorized

VIDEO. Rellen uitgebroken in Brussel na WK-wedstrijd tussen België en Marokko

Anton Schelfaut

In het centrum van Brussel zijn na de overwinning van Marokko tegen België op het wereldkampioenschap voetbal rellen uitgebroken. Daarbij werd een auto afgebroken en zijn verschillende deelsteps in brand gestoken. De relschoppers – waaronder heel wat Marokkaanse supporters – gooiden ook met stenen naar de politie.

Op de Maurice Lemonnierlaan tussen Brussel Zuid en de Beurs proberen een 100-tal politieagenten met behulp van twee waterkanonnen de relschoppers tegen te houden. De politie vraagt op Twitter om de omgeving van de Zuidlaan te vermijden “in het kader van een interventie van de hulpdiensten”.

Op beelden die circuleren op Snapchat is te zien hoe de amokmakers deelsteps in brand steken, een auto vernielen en met flessen gooien. Daarbij werd ook de wagen van een VRT NWS-cameraploeg geraakt. De politie vraagt op Twitter om de omgeving van de Zuidlaan te vermijden “in het kader van een interventie van de hulpdiensten”.

Het tram- en busverkeer in de hoofdstad is verstoord. Verschillende lijnen zijn op politiebevel onderbroken, zo laat de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB weten op Twitter.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft de incidenten “ten strengste” veroordeeld. Hij laat weten dat de politie al hard heeft opgetreden en er alles aan doet om de openbare orde te bewaren. “Ik heb hen ook gevraagd om over te gaan tot administratieve arrestaties van de relschoppers”, klinkt het op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Voetbalvreugde

Vanuit politieke hoek regent het verontwaardigde reacties. Onder anderen Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) uit haar ongenoegen op Twitter. “Gaan Brusselse politici weer doen alsof dit louter voetbalvreugde is? Het is een zoveelste demonstratie van een groep die zich onaantastbaar voelt en duidelijk wil maken: “de straten zijn van ons”. Blijft men dit pikken?”, vraagt ze zich hardop af.

“Wanneer ze verliezen, breken ze de boel af. Wanneer ze winnen, breken ze de boel af. Maar wie er iets over zegt…”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1596884873721286656

https://twitter.com/ams6266/status/1596880580788224001

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

34 gedachten over “VIDEO. Rellen uitgebroken in Brussel na WK-wedstrijd tussen België en Marokko”

  1. Inderdaad TVG, iemand die er iets over durft te zeggen wordt weggezet als racist en je wordt mee in het cordon op de hoop gegooid. Waar zijn de voorzitters van Groen, Vooruit, Pvda, Ovld, en Cd&V nu? Of zijn het daden van weer “verwarden”, of “kansarmen”, of “gediscrimineerden”? Nog even, tegen het eind van de avond, en het zal weer de fout van de blanke hetero mannen zijn. Justitie zal zeggen dat het daden van extreem rechts zijn en men zal snel weer een eenzaat als JC of YV afknallen. In de zomer op de stranden en in de recreatiecentra in de winter in de straten van Brussel. Close zal ze” administratief” laten aanhouden maar de facturen zullen weer voor Vlaanderen zijn.

  2. Het was te voorspellen en wat zou er gebeurd zijn als ze verloren waren ? Alles is goed om herrie te schoppen, winst of verlies doet niets ter zake. Ik ben eens benieuwd of hiervoor één persoon zal veroordeeld worden tot een echte straf : dus de schade vergoeden en een boete bovenop. Ik kan het nu al zeggen : nee !

  3. Net binnen – iemand van Ecolo/Groen heeft blijkbaar Filip De Winter opgemerkt in de meute, hij had een brandend exemplaar van zijn boek ‘omvolking’ in de hand om zo een auto in brand te steken. Foei Filip!

  4. Nogmaals een bewijs dat dit Marokkaans gespuis hier niet thuishoort. Stuur ze allen met de boot terug richting thuisland. De Marokkaanse koning is toch stinkend rijk, dus kan hij zijn vriendjes zelf helpen onderhouden. Dit volk hoort hier niet, dit is een voorbeeld dat ze nooit zullen integreren, beter, niet willen integreren. Ze houden ons gegijzeld in eigen land, enkel om hun geloof te beleven, te heersen over de het volk en de wereld, ze moeten geloven in Mohammed…, een voorbeeld van communisme (China, N-Korea, Poetin, Islam,…), wij zeggen, jullie moeten…
    Neen, de wereld is naar de wip met de huidige linkse communistische leiders, leve de vrijheid, leve rechts…
    Een vrije wereld, met minder inmenging van politiek e.d….

  5. De integratie is fantastisch geslaagd!?Demir speelt haar rolletje van verongelijkte politica voortreffelijk ,maar ik hoor haar en Somers niet kakelen wanneer de kust wordt geterroriseerd door gekleurd tuig van de richel,de redders en dagjesmensen in de Provinciale Domeinen moeten rennen voor getaande ongefokte hordes,treinconducteurs en politieagenten werkombekwaam worden geslagen door allochtonen etc…Voor de vierde macht die haar rol van waakhond weigert op te nemen zijn het steevast ” jongeren “! Toch blijven ze verwonderd dat de gebraden kippen in de mond van VB blijven vliegen! Demir liet zich recentelijk ontvallen (dat de kans erin zit) dat we afstevenen op een nieuwe zwarte zondag! Straks gaat onze politieke elite nog beweren dat dit de schuld van de ” domme” Vlaamse kiezer is!?

  6. Dit heeft vooral te maken met de door links en Groen ingevoerde straffeloosheid voor de Brusselse allochtone bevolking want wees nu eerlijk, dit is een minderheid van de Brusselse Marokkanen. Moesten ze allemaal op straat komen en dergelijk gedrag vertonen hadden we morgen geen hoofdstad meer. Maar zoals bij vele negatieve zaken is er hier toch ook een positieve kant, het Vlaams Belang heeft weeral ( terecht ) zoveel stemmen meer na vandaag:-)

  7. Lang leve de multicul en diversiteit! Zucht… De realiteit zijn 2 onverenigbare parallelle maatschappijen met alleen maar verlies voor de autochtone bevolking. Mijn walging is grenzeloos

  8. Tot mijn grote vreugde konden we zien hoe een hoernalist eens goed wat motten kreeg van wat zij zo eufemistisch “jongeren” noemen. De beelden lieten duidelijk zien dat het niet zomaar jongeren waren. Schitterend poco ‘s, ik hoop dat jullie nog veel met die “jongeren” mogen dollen.

  9. Hoeveel decennia lang waarschuwt het VB hier al voor, blijkbaar wel voor de dovemansoren van het “Cordon Discriminatoir”, incarnatie van “discriminatie op basis van politieke overtuiging” !

  10. Rellen? Zeg liever georganiseerde straatterreur? Alleszins een beeld van het inclusieve Brussel. Dank zij het cordon sanitaire, de Woke partijen en hun kiezers psychopaten. In Antwerpen loopt dan weer de klopjacht tussen drugbendes. Ieder diertje zijn pleziertje. Een mens vraagt zich af waarmede de + 2000 lokale flikken (zonder de federrale politie) hun dagen ledig houden. Conclusie: de politiehervorming erger dan de kwaal. Wat is nu het verschil tussen het passief veiligheidsbeleid van de huidige burgemeester Bart Dewever (N-VA) en het vorige passief veiligheidsbeleid van burgemeester Patrick Janssens (Socialist)? Nul. Het maakte een coalitie tussen de sossen en de nieuwe Belgische alliantie een ideaal deal.

Plaats een reactie

Delen