Midden-Oosten-expert bij vervolgde christenen in Ethiopië

Via Jakob Kürüm

Uncategorized

Liefdadigheidswerk voor Christenen in Ethiopië

Jakob Kürüm

Jakob Kürüm, die voor ’t Pallieterke de situatie van de oosters-christelijke gemeenschap opvolgt, is de komende weken in het Oost-Afrikaanse land Ethiopië. Hij schetst er onder de vleugels van Zuster Hatune Dogan de situatie van de christenen in de regio.

Eind november legde Kürüm een interview af met de kloosterzuster die zich inzet voor mensen die vervolgd worden vanwege hun geloof of politieke opvattingen. Ze vertelde toen onder welke moeilijke omstandigheden christenen moeten leven in het Midden-Oosten.

Zuster Hatune

Nu draait Kürüm in de schaduw van Zuster Hatune mee in haar liefdadigheidswerk en spreekt hij met de mensen ter plaatse. Hij zal er in totaal drie weken blijven. In een eerste bericht laat Jakob weten dat hij “geschokt en geëmotioneerd” is over de omstandigheden waarin de mensen daar leven.

“Er is hier echt hulp nodig op alle vlakken, vooral medische hulp. Zo ontmoette hij een meisje met een oogziekte waarvan de ouders niet konden opdraaien voor de kosten. Dankzij donaties kon het meisje gelukkig wel geholpen worden. “Ze krijgt nu de nodige medicaties en behandeling”, aldus Jakob. “Maar helaas is dit maar een druppel op de hete plaat en zijn er nog veel anderen die steun nodig hebben.”

Onze journalist roept dan ook op: “Mochten jullie willen steunen kan dit nog op het rekeningnummer BE61 7360 7390 9317 met referentie Hulp Ethiopië. Jullie zullen alleszins heel veel harten veroveren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jakob Kürüm (°1994, Paderborn) is een zichtbaar en actief lid van de oosters-christelijke gemeenschap in Mechelen. Gemotiveerd door een groot maatschappelijk besef volgt Kurum het lijden en de vervolging van de christelijke geloofsgemeenschap in het Midden-Oosten en de rest van de wereld op.

Plaats een reactie

Delen