Ter illustratie (Photonews)||||- Visite dÕune dŽlŽgation gouvernementale belge conduite par le Premier Ministre Guy Verhofstadt ˆ Moscou

Uncategorized

Meer dan 500 rapporten over Russische inmenging in Brussel

Wannes Neukermans

Staatsveiligheid heeft van 2014 tot nu 554 onderzoeksrapporten over Russische inmenging opgesteld. Volgens een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten gebruikt het Kremlin Brussel vaak als uitvalsbasis. Dat schrijft Le Soir.

Democratieën verzwakken en “bevriende” politieke partijen en bewegingen helpen: dat is het doel van Rusland, omdat zij oordelen dat die de Russische belangen kunnen dienen.

Volgens een bepaalde nota kan de Belgische politiek ongetwijfeld het doel zijn van pogingen tot Russische inmenging. In die context stelde Staatsveiligheid van 2014 tot nu 554 onderzoeksrapporten om over een mogelijke Russische inmenging. Staatsveiligheid zegt dat het “gedegen” informatie hierover heeft. Maar of er in ons land effectief partijen zijn die de Russische belangen dienen: daar bestaan geen bewijzen over.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/04/open-vld-wil-russische-beinvloeding-van-politiek-laten-onderzoeken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Meer dan 500 rapporten over Russische inmenging in Brussel”

  1. De buitendse inmenging, politiek, militair en economisch, van de VSA is wereldwijd begonnen in de 19 de eeuw en staat nog niet stil. Wie vrij van zonde is, en de VSA zijn dat niet, werpe de eerste steen. Was het niet de USA wereldbank die enkele dagen geleden kritiek ventileerde op begroting van onze blauwe geschelpte, Alexander Decroo, niet democratisch verkozen, Belgische premier?

  2. De VS zouden beter voor eigen deur vegen! Er loopt momenteel in Hongarije een onderzoek door de inlichtingen- , doeane- en politiediensten tegen de verenigde oppositie, die tijdens de laatste verkiezingen miljoenen euro’s kreeg van de Amerikaanse organisatie Action for Democracy! De kandidaat van de Verenigde oppositie Marky-Zay heeft dit toegegeven! Het is bij wet verboden dat politieke partijen fondsen voor verkiezingscampagnes vanuit het buitenland ontvangen! Dit is een serieuze inbreuk op de soevereiniteit! Action for Democracy focuste zich trouwens ook op de Italiaanse verkiezingen! Deze organisatie heeft tot doel om links liberale regeringen te implementeren! De Amerikaans- Hongaarse Soros heeft ook een vinger in de pap! Hier spreekt men over Dollar left en noch van onzen Björn noch van Greet heb ik hierover iets gehoord! Onze gesubsidieerde ” kwaliteitskranten ” hullen zich ook in stilzwijgen!? Zij zijn anders de eersten om Orban aan de schandpaal te nagelen! Het EP en de Commissie in Brussel, die al geruime tijd zowel in Polen als Hongarije proberen de huidige rechts conservatieve regeringen te dwarsbomen en de moraalridder spelen, hebben ironisch genoeg momenteel last van walmende gierputten waarvan we het laatste nog niet hebben gehoord!In de volksmond zegt men dat een vis begint te stinken bij de kop!?

Plaats een reactie

Delen