Mohamed Abrini klaagt "vernederend" transport van gevangenis naar rechtszaal aan: "We worden hier niet gerespecteerd"

Mohamed Abrini. Photo News

Uncategorized

Mohamed Abrini klaagt “vernederend” transport van gevangenis naar rechtszaal aan: “We worden hier niet gerespecteerd”

Anton Schelfaut

Op het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini, de zogenaamde ‘man met het hoedje’, ermee gedreigd om niet meer te antwoorden op de vragen. Hij deed dat uit onvrede met de “vernederende” manier waarop de beschuldigden van de gevangenis naar de rechtszaal getransporteerd worden.

Abrini verwees in zijn tussenkomst naar de woorden van de voorzitter, die de juryleden erop had gewezen dat ze zich niet mogen laten leiden door wraak bij het vormen van hun oordeel. De beschuldigde zei dat hij al “zeven jaar uw wraak ondergaat”.

Abrini wordt naar eigen zeggen bij elk gevangentransport “vernederd”. Hij hekelde dat hij zich moet uitkleden, dat hij geblinddoekt wordt en dat hij naar “satanische muziek” moet luisteren. “Ik zal niets zeggen tot het einde van het proces als het zo blijft doorgaan”, zei Abrini, die daarbij de vergelijking maakte met het proces in Frankrijk, waar hij “wel respectvol” werd behandeld.

In een brief gericht aan de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken, en aan het parket, uit onder anderen de advocaat van Salah Abdeslam, Delphine Paci, bezwaren tegen de detentie- en overbrengingsvoorwaarden. De voorzitter van het hof van assisen, Laurence Massart, die de brief in kopie ontving, zei dat die voorwaarden niet tot haar bevoegdheden behoren. Bij het openbaar ministerie was hetzelfde geluid te horen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Mohamed Abrini klaagt “vernederend” transport van gevangenis naar rechtszaal aan: “We worden hier niet gerespecteerd””

  1. Laat hem in een zegewagen in triomftocht naar het gerechtshof voeren, met een lauwerkrans rond zijn hoedje. Een blokfluiten-fanfare voorop geeft satanische wiegenliedjes ten beste.

  2. Men kan deze terrorist/islaMIETJE niets verwijten, hij heeft enkel de gesubsidieerde koran gevolgd die oproept in koran 2/24 om de ongelovigen te doden dus is het legaal. “Als je het kunt doen of nimmer kunt doen, hoed u voor het vuur dat bestemd is voor de ongelovigen en als brandstof gebruiken we mensen en stenen.

  3. Geef ons één goede reden waarom wij respect zouden moeten tonen. Je proces (dat je eigenlijk niet verdient) kost onze samenleving, die jij uitspuwt, al een fortuin. Nu ga je nog jaren op onze kosten de gevangenis in. Dus hou je bek!

  4. Collaborateurs werden voor veel minder geëxecuteerd tijdens de repressie vanaf de machtswissel anno 1944. Sadistische moordenaars hebben anno 2022 het lef zich te profileren als slachtoffers van Justitie. Laat ik duidelijk zijn mensenrechten mogen niet gelden voor terroristen die zich als beesten gedragen. Kunnen we die beesten niet verkassen naar Guantanamo.

  5. Misschien wat kort door de bocht maar die hebben toch de dubbele nationaliteit?! Is het niet mogelijk dat deze ” sukkelaars ” in hun landen van herkomst worden berecht?! Ik ben er zeker van dat ze daar een toontje lager gaan zingen!?

  6. Waarom zouden terroristen dan dienen “gerespecteerd” te worden ? Zij hebben toch de door het veroorzaakte slachtoffers gemaakt en dus zeker niet ….. “gerespecteerd” . Foert !

Plaats een reactie

Delen