Poetin beschuldigt Westen formeel van deelname aan oorlog in Oekraïne

Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Poetin ondertekent nieuwe anti-LGBTQ-wetten in Rusland

Carl Deconinck

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag een wetsvoorstel ondertekend dat een verbod op zogenaamde “LGBTQ-propaganda” in Rusland uitbreidt. Het wordt daardoor voor iedereen verboden om relaties van hetzelfde geslacht te promoten of te suggereren dat niet-heteroseksuele oriëntaties “normaal” zijn.

De nieuwe wetten verruimen het toepassingsgebied van een wet uit 2013 die de verspreiding van LGBTQ-gerelateerde informatie onder minderjarigen verbood aanzienlijk. De nieuwe wijziging breidt het verbod op het promoten van dergelijke informatie ook uit naar volwassenen. Het is nu illegaal om LGBTQ-relaties te promoten of aan te prijzen, publiekelijk niet-heteroseksuele oriëntaties te uiten of te suggereren dat ze normaal zijn.

Homoseksualiteit, pedofilie en geslachtsveranderingen

Het pakket amendementen dat door Poetin is ondertekend, omvat zwaardere straffen voor iedereen die “niet-traditionele seksuele relaties en / of voorkeuren promoot”, evenals pedofilie en geslachtsveranderingen. Onder de nieuwe wet wordt het verboden op internet, media, boeken, audiovisuele diensten, in bioscopen en reclame. Onder de nieuwe wet kunnen individuen een boete krijgen tot 400.000 roebel (6.000 euro) voor “LGBT-propaganda” en tot 200.000 roebel (3.000 euro) voor “demonstraties van LGBT en informatie die een verandering van geslacht onder tieners aanmoedigt”.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde in 2017 dat de wet uit 2013 discriminerend is, homofobie in de hand werkt en in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Tanya Lokshina, van de organisatie Human Rights Watch, noemde de wet van 2013 “een ongegeneerd voorbeeld van politieke homofobie, en de nieuwe ontwerpwetgeving versterkt dat op bredere en hardere manieren”.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/11/russische-politie-opent-onderzoek-naar-netflix-wegens-lgbt-propaganda/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Poetin ondertekent nieuwe anti-LGBTQ-wetten in Rusland”

  1. Voorlopig moeten in ons Fort Europa hetero’s nog niet beschaamd zijn om hun hetero geaardheid, voorlopig toch nog, al zijn de fratsen van de decadente politiek-correcte ontaarding onvoorspelbaar……

  2. Linkse progressieve partijen,homobewegingen en zelfs vooraanstaande links groene politici in het Europese Parlement zoals Daniel Cohn- Bendit ( Bundnis-Grüne) waren pedofilie genegen!

Plaats een reactie

Delen