Tihange 1 blijft nog langer gesloten

Tihange (PHOTONEWS)

Uncategorized

Tihange 1 draait nog enkele dagen langer niet

Wannes Neukermans

Uitbater Engie Electrabel meldt dat kenreactor Tihange 1 pas volgende week opnieuw zal opgestart worden. Begin december viel de reactor onverwachts uit.

Een defect aan een stroomturbine in het niet-nucleaire gedeelte van de installatie zorgde ervoor dat Tihange 1 op 4 december onverwachts uitviel. Elia meldde al snel dat er nooit enig veiligheidsrisico was door het defect.

Openhouden?

Normaal zou de reactor al deze week worden heropgestart. Nu meldt Engie echter dat reactor 1 van de Tihange-site pas op 19 december definitief zal heropgestart zijn. “De reparaties van de besturingssystemen van de turbines duren langer dan verwacht”, klinkt het bij een woordvoerder.

In september pleitte cd&v-voorzitter Sammy Mahdi er nog voor om Tihange 1 langer open te houden. “Je kan je de vraag stellen of de verlenging van Tihange 1 niet mee op tafel moet liggen. De regering moet er alles aan doen om zoveel mogelijk kerncentrales open te houden”, gaf hij toen aan.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/mahdi-zet-deur-op-kier-voor-verlenging-tihange-1-regering-moet-er-alles-aan-doen-om-zoveel-mogelijk-kerncentrales-open-te-houden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Tihange 1 draait nog enkele dagen langer niet”

  1. Hoe goed engie het doet kan je zien in Frankrijk: een puinhoop door gebrek aan onderhoud van de ker´centralrs door de schraapzucht van de eigenaars. Verlos ons heer van die franse onkunde.

Plaats een reactie

Delen