Francken niet onder indruk van EU-top: "Weinig concrete stappen om Europa uit asielcrisis te helpen"

Theo Francken. Photo News

Uncategorized

Verkeersovertredingen blijven maand lang onbestraft door politieactie: “Regering heeft woordbreuk gepleegd”

Anton Schelfaut

De politie zal vanaf donderdag een maand lang geen parkeer- en verkeersboetes uitschrijven uit protest tegen de federale regering. Daarmee willen de vakbonden duidelijk maken dat de regering de gemaakte afspraken over loonopslag en de eindeloopbaanregeling van agenten moet respecteren. Volgens Carlo Medo, de voorzitter van politievakbond NSPV, heeft de regering woordbreuk gepleegd.

Tijdens de “boeteloze maand”, die loopt van 15 december tot 15 januari, zullen agenten geen boetes uitschrijven voor overtredingen die de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen. Enkel overtredingen die echt niet door de beugel kunnen, zoals roekeloos rijgedrag, onverzekerd rijden en alcoholintoxicatie achter het stuur, zullen nog worden beboet. “Wij vragen agenten dat ze, in plaats van een proces-verbaal op te stellen, in situaties waar dat mogelijk is eerder belerend optreden”, zegt Carlo Medo van politievakbond NSPV in De Ochtend op Radio 1.

De actie komt er uit onvrede met twee beslissingen van de federale regering over de loopbaan van politieagenten. Zo draaide de regering tijdens de begrotingsonderhandelingen de afgesproken loonsverhoging terug en koppelde ze daar de uitdoving van hun zachte eindeloopbaanregeling aan. Daardoor kunnen agenten tegen 2030 pas vanaf 63 jaar stoppen met werken, terwijl de vroegst mogelijke pensioenleeftijd vandaag 58 jaar is. “We willen nu het signaal geven dat de regering woordbreuk heeft gepleegd”, aldus nog Medo.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen