Paul Becue - voorzitter VVA en OVV: “Sociaaleconomisch hangt Vlaanderen aan de leiband van Wallonië”

Paul Becue

Uncategorized

Wielrenner Wout van Aert hekelt woke-debat en zwartepietendiscussie: “Nooit geassocieerd met onderdrukking van wie dan ook”

Anton Schelfaut

Voor wielrenner Wout van Aert was de meest betreurenswaardige trend van 2022 het hele woke-debat. Dat zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad, waarin hij zich ook kritisch uitlaat over de zwartepietendiscussie.

Wielrenner Wout van Aert maakte de voorbije zomer indruk met drie ritzeges in de Tour de France. Hij was ook eindwinnaar van de groene trui in het puntenklassement. Daarnaast won Van Aert in 2022 de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Saxo Bank Classic en twee ritten in de Dauphiné.

In De Laatste Vragenronde van Het Nieuwsblad maakt Van Aert de balans op van 2022. De (inter)nationale trend die hij het meest betreurenswaardig vond, is het hele woke-debat. Dat ziet de wielrenner “soms doorslaan naar de verkeerde kant”. “Je moet tegenwoordig zo oppassen met welke mening je verkondigt. Zelfs geen mening hebben is vaak al fout. Je moet vooral heel hard roepen: ik ben woke. Anders ben je al bijna per definitie discriminerend”, hekelt hij.

Zwartepietendiscussie

Het beste voorbeeld daarvan is volgens Van Aert de zwartepietendiscussie. “Ik heb dat vroeger nooit geassocieerd met onderdrukking van wie dan ook. Het stoort mij geweldig dat dat er tegenwoordig allemaal bijgesleurd wordt”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Wielrenner Wout van Aert hekelt woke-debat en zwartepietendiscussie: “Nooit geassocieerd met onderdrukking van wie dan ook””

  1. Moest hij nu ook nog in de politiek gaan dan zou hij Connerke Konijn broekventje (die wel een schone jongen is maar niet kan koersen en hersens van een tuinslang heeft) doen verbleken in stemmenaantal. Gelukkig is hij slimmer dan dat en blijft hij koersen. Ik heb er toch wel een stille bewondering voor maar zou NOOIT voor iemand stemmen die een schoon ventje, wit konijn, en DJ is en roept naar wet pussies…

  2. Hoe wordt men woke wielrenner? Men moet met twee zijn: woke 1 draait het voorwiel vooruit, woke 2 draait het achterwiel achteruit. Van Aert vliegt zo voorbij de ter plaatse doortrappende wokesporters.
    Op de foto lijkt Wout van Aert toevallig een roetvegenpiet.

  3. Beste Wout, waar was je toen de zwartepietendiscussie in alle hevigheid uitbrak? Mag ik je er op wijzen dat de (normale) mensen die toen hun nek uitstake,n en de hele woke idioterij durfden bekritiseerden, gecancelled werden? Speel aub niet de selectieve verontwaardigde nu iedereen begint in te zien dat die gekkigheid moet ophouden. Er bestaat daar een woord voor: Hypocr……

Plaats een reactie

Delen