Duitse politie pakt Iraniër op die islamitische aanslag plande

Duitse politie. Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Duitse politie pakt Iraniër op die islamitische aanslag met gifstoffen plande

Wannes Neukermans

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen werd vannacht een 32-jarige Iraniër opgepakt die vermoedelijk een aanslag met cyanide en ricine voorbereidde. Dat maakte de politie en het parket van Düsseldorf zondag bekend.

De Iraniër wordt “verdacht van de voorbereiding van een ernstige gewelddaad die de staatsveiligheid bedreigt door het verkrijgen van cyanide en ricine met het oog op het plegen van een aanslag van islamistische aard”, vertellen de rechercheurs.

Ricine en cyanide

Van ricine en cyanide kunnen uiterst dodelijke giffen gemaakt worden en het Duitse federale gezondheidsinstituut heeft de stoffen zelfs ingedeeld als biologische wapens. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen waren er al geruchten dat Al Qaeda hiermee aanslagen wilde plegen.

De Duitse politie arresteerde nog een tweede persoon, die volgens een lokale openbare omroep de broer van de hoofdverdachte is. De politieagenten droegen beschermende pakken tijdens de arrestaties, vanwege het biologisch risico.

Islamitische aanslagen door Iraniërs zijn niet nieuw: het Iraanse regime verdedigt zelfs regelmatig de daders of verdachten ervan. Denk hierbij aan de verijdelde aanslag van Assadollah Assadi. Die zit in een Belgische cel, maar in samenwerking met de Vivaldi-regering probeert het Iraanse regime die om te ruilen met de 41-jarige Olivier Vandecasteele.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/grondwettelijk-hof-schorst-gevangenenruildeal-iraanse-terrorist/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Duitse politie pakt Iraniër op die islamitische aanslag met gifstoffen plande”

  1. Misschien had de man geen kansen gekregen, maar zeker veel meer als in Iran, dus daaraan kan het niet liggen. Dan zal hij psychische problemen hebben. Altijd wordt er een uitvlucht gezocht om toch maar niet naar de geradicaliseerde islam te moeten wijzen. Hoeveel Islamisten hebben we zo nog op EU grondgebied ? Ik durf ervoor wedden dat meer dan de helft niet eens gekend is bij de veiligheid van de staat.

Plaats een reactie

Delen