Vaste benoeming wordt veel moeilijker bij Vlaamse overheid

Vlaams minister Bart Somers. Photonews

Uncategorized

“Dermagne blijft maatregelen uitstellen”: ondanks dalende inflatie blijven voedselprijzen stijgen

Wannes Neukermans

Ondanks dat de inflatie al enkele maanden daalt, blijven de voedselprijzen stijgen. Nochtans dalen ook grondstofprijzen op internationale markten en zijn de energieprijzen minder hoog. Volgens een studie van de OESO behoort de Belgische retailsector tot de vijf minst concurrentiële van Europa, en N-VA wijst naar de rigide arbeidswetgeving en de lasten op arbeid. Kamerlid Anneleen Van Bossuyt wil een onderzoek organiseren om de oorzaken van de dure winkelprijzen te achterhalen.

“Er zijn specifiek Belgische problemen waardoor een winkelkar hier duurder is dan in onze buurlanden”, zegt Anneleen Van Bossuyt (N-VA). “Denk maar aan de rigide arbeidswetgeving, de hoge belastingen op arbeid en de complexiteit om in ons land distributiecentra op te zetten.

Geen concurrentiekracht

 Ook het gebrek aan concurrentiekracht – Volgens een studie van de OESO behoort de Belgische retailsector tot de vijf minst concurrentiële van Europa – zorgt volgens Van Bossuyt voor duurdere prijzen. “Maar minister Dermagne (Werk, van PS, red.) blijft maatregelen uitstellen. En de consument is hiervan de dupe.”

Van Bossuyt wil een onderzoek starten naar alle oorzaken van de prijsstijgingen. Het is niet de eerste keer dat ze dit vraagt, maar de studie die de bevoegde minister bestelde zal tot minstens eind 2023 op zich laten wachten. “Onaanvaardbaar”, aldus Van Bossuyt. “De supermarktprijzen in ons land liggen al jaren hoger dan in onze buurlanden. De federale regering moet nu handelen.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/krimpflatie-bij-45-procent-van-de-producten-betaal-je-meer-voor-minder/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over ““Dermagne blijft maatregelen uitstellen”: ondanks dalende inflatie blijven voedselprijzen stijgen”

  1. De prijzen zullen “automatisch dalen” gelooft u nu echt wat u zegt. Dus de bakker zal plots zijn brood goedkoper verkopen? In de supermarkt zullen alle prijzen plots gaan dalen .Komaan zeg …men heeft ons steeds wijs gemaakt dat België voor de supermarkten het minst winstgevend is! Eigenaardig want de supermarkten blijven als paddenstoelen uit de grond schieten en er komen zich meer en meer nieuwe kandidaten aamelden zoals Jumbo en AH bvb .Is dat omdat ze hier het zout op hun boterham niet verdienen?

  2. De Heilige Koe “Winst” graast rustig verder met een loodzwaar gevulde uier klaar om gemolken te worden door aandeelhouders terwijl doppers er mogen op toekijken.

Plaats een reactie

Delen