Jihad Van Puymbroeck moet Dries Van Langenhove 1.800 euro betalen: "Blij dat ze deksel op de neus krijgt"

Jihad Van Puymbroeck (Twitter) en Dries Van Langenhove (Photo News)

Binnenland politiek

Jihad Van Puymbroeck start inzamelactie voor gerechtskosten zaak S&V

Simon Segers

Voormalig VRT-medewerkster Jihad Van Puymbroeck heeft op GoFundMe een inzamelactie gestart om haar rechtsplegingsvergoedingen van 8.100 euro te betalen nadat het Hof van Beroep haar klacht tegen Dries Van Langenhove verworpen had.

“Ze stelt haar burgerlijke partij. Waarom? Voor de psychologische terreur die ze de voorbije jaren via sociale media heeft moeten doorstaan om wie ze is: een vrouw, een moslima, van Marokkaanse en Belgische origine, geëngageerd en ambitieus. Kennelijk de grootste nachtmerrie voor extreemrechts, voor Schild & Vrienden en voor Dries Van Langenhove”, zo staat te lezen op de GoFundMe-pagina van “Jihad en haar bende”. Hoewel de inzamelactie nog maar sinds vrijdag loopt, is het doel van 8.500 euro dankzij 192 verschillende donaties reeds bijna bereikt.

Psychologische ondersteuning

Van Puymbroeck klaagt niet alleen over de gerechtskosten waarmee ze opgezadeld zit, maar ook over de mentale schade die de hele affaire met zich meebracht. “Het komt bovenop het eerdere leed en kosten die veroorzaakt werden door Van Langenhove: trauma, kosten voor psychologische ondersteuning, energie en tijd die in de rechtszaak kruipen”, schreef ze. Indien de inzamelactie meer opbrengt dan het vooropgestelde bedrag zullen die middelen naar eigen zeggen aangewend worden om psychologische hulpverlening te bekostigen.

Opnieuw burgerlijke partij

Ondanks dat juridische debacle zal de oud-socialemediaredacteur van de VRT zich opnieuw burgerlijke partij stellen tegen Van Langenhove bij de correctionele rechtbank. “Hier zijn de tenlasteleggingen als volgt: aanzetten tot discriminatie, segregatie, haat of geweld jegens een groep, een gemeenschap of de leden ervan, wegens nationaliteit, een zogenaamd ras, huidskleur, afkomst, of nationale of etnische afstamming en dat op basis van bepaalde door racisme en xenofobie ingegeven daden.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/jihad-van-puymbroeck-beklaagt-zich-over-juridische-lijdensweg-in-zaak-tegen-schild-vrienden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Jihad Van Puymbroeck start inzamelactie voor gerechtskosten zaak S&V”

  1. ‘een vrouw, een moslima, van Marokkaanse en Belgische origine, geëngageerd en ambitieus. Kennelijk de grootste nachtmerrie voor extreemrechts’…we kennen er nog zo ééntje, Sihame, die kon ook goed centen inzamelen om grootse doelen te verwezenlijken…

  2. Hieruit is duidelijk bewezen dat jihad, whats in a name, een links EXTREMISTE is. Als discriminatrice fien germains al 100.000 € bij de vrt krijgt zal jihadiste ook wel een dik loon hebben maar de rest van het geld zal ze op haar bil slagen. En bij de jihadistische moslim aanslag met 40 doden in Zaventem en Molenbeek heeft ze geen psychologische problemen? Ah neen, want ze leest uit de koran die zegt in koran 2/24 dat de ongelovigen zich moeten hoeden voor het vuur dat voor hen is bestemd en als brandstof gebruiken ze mensen en stenen, dus haar sekte heet in 2001 4.000 doden op haar geweten maar daar heeft deze extremiste geen psychologische problemen mee?

  3. Dus Jihad start een Jihad tegen Van Langenhove ondanks dat ze eerder geen gelijk kreeg bij de rechtbank.Ons gerecht popelt nochtans om elke extreemrechtse figuur te kunnen bestraffen,dus zal er écht niks te vinden geweest zijn om Van Langenhove te berechten.

  4. Ik dacht dat ook eerst, maar deze is voor de put te dichten van de vorige mislukking en een luisterend oor te betalen dat naar haar geratel luistert en vragen blijft stellen over de waanzin die uit haar mond komt.

  5. Als zelfs onze Belgiscistische en activistische rechters vanuit hun ivoren toren niets kunnen vinden tegen DVL dan kan men niet anders dan concluderen dat hij niets, maar dan ook niets verkeerd gezegd of gedaan heeft. Vergeet niet dat het Vlaams Blok destijds veroordeeld werd omdat ze de waarheid (de veel voorkomende vrouwenbesnijdenis in voornamelijk islamitische landen) teveel herhaalden en daarmee aangezet hadden tot haat en discriminatie (volgens de rechter).

  6. Inderdaad. Straffer nog zou ik zeggen: deze actie bewijst dat deze extreem linkse moslima en rechtshater gesteund wordt door andere linkse extremisten die ook zouden vervolgd moeten worden.

  7. Inderdaad. Straffer nog zou ik zeggen: deze actie bewijst dat deze extreem linkse moslima en rechtshater gesteund wordt door andere linkse extremisten die ook zouden vervolgd moeten worden.

Plaats een reactie

Delen