Oud-president Georgië beschuldigt Russische spionnen ervan hem vergiftigd te hebben

Oud-president Georgië beschuldigt Russische spionnen ervan hem vergiftigd te hebben. Shutterstock

Uncategorized

Meer dan half miljoen Vlamingen kreeg al Jobbonus

Wannes Neukermans

Meer dan 614.000 werkende Vlamingen die niet meer dan 2.500 euro bruto per maand verdienen, hebben de Jobbonus ontvangen. Dat blijkt uit gegevens opgevraagd door Vlaams parlementslid Tom Ongena, bij minister van Werk Jo Brouns (cd&v). De Jobbonus is een premie die kan oplopen tot 600 euro netto, om mensen met een lager inkomen te overhalen toch aan het werk te blijven.

De Vlaamse regering heeft in totaal bijna 176 miljoen euro aan premies uitgekeerd. De meeste ontvangers wonen in de provincie Antwerpen, gevolgd door Oost-Vlaanderen. De meeste begunstigden zijn tussen de 25 en 50 jaar oud en werken in de dienstencheque- en uitzendsector. Bijna 150.000 werknemers uit de dienstenchequesector hebben recht op de Jobbonus.

Ongeveer 730.000 Vlamingen hadden recht op de premie, wat betekent dat er nog ruim 100.000 mensen hun bonus moeten krijgen. Vanaf dit jaar wordt de groep uitgebreid met de ondergrens die verhoogd wordt van 1.800 euro bruto maandloon naar 1.950 euro en de bovengrens van 2.500 naar 2.900 euro. Hierdoor zullen bijna 900.000 werkende Vlamingen eind dit jaar een Jobbonus ontvangen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/jo-brouns-cdv-vlaams-minister-van-werk-economie-innovatie-en-landbouw-mensen-die-hardnekkig-weigeren-om-te-werken-mogen-de-stok-voelen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Meer dan half miljoen Vlamingen kreeg al Jobbonus”

Plaats een reactie

Delen