PAL CAST. Militair analist Sim Tack blikt terug op 1 jaar oorlog in Oekraïne: "De oorlog is een uitputtingsslag geworden"

Illustratiebeeld (Shutterstock). Inzet: Sim Tack

PAL CAST

PAL CAST. Militair analist Sim Tack blikt terug op 1 jaar oorlog in Oekraïne: “De oorlog is een uitputtingsslag geworden”

Stijn Derudder

24 februari is de verjaardag van de Russische agressieoorlog tegen Oekraïne. Die lijkt deze winter te zijn geëvolueerd naar een bloedige loopgravenoorlog zoals de Eerste Wereldoorlog. We vroegen aan militair analist Sim Tack hoe de situatie op dit moment is en mogelijk zal evolueren. Het volledige gesprek is te beluisteren via palcast.be of in uw favoriete podcastapp.

Recent kwam het intense strijdtoneel rond Voehledar en Bahmoet in de media. Sim Tack wijst erop dat Rusland dezelfde modus operandi aanhoudt zoals in het verleden, met grote opofferingen aan mensen en materiaal in ruil voor heel beperkte winsten. Het blijft opmerkelijk dat de Russen zoveel verliezen toestaan. Volgens Tack is dat omdat Rusland moet werken met de middelen die het heeft. “Ze proberen vooruitgang te maken en hebben nog steeds ambitie om bepaalde gebieden in te nemen, maar de manieren om dat te bereiken zijn enorm beperkt.”

Aanvallen in mensengolven en het verspillen van materiaal is dus hoe Rusland te werk gaat. “Dat is een heel destructieve methode, waarvan veel mensen denken dat die niet vol te houden is.” Daarom zet Rusland nu ook weinig getrainde, pas gemobiliseerde mannen in. U hoort journalist Carl Deconinck en analist Sim Tack.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen