Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina

Vakbonden roepen op tot boycot tegen transport militair materieel richting Israël-Palestina. Photonews

Uncategorized

Salvini hekelt verbod op verbrandingsmotoren: “Ten gunste van Chinese bedrijven en tegen de Italiaanse industrie”

Simon Segers

Matteo Salvini, Italiaans minister van Infrastructuur en Transport en leider van de rechtse partij Lega Nord, heeft zich negatief uitgelaten over de beslissing van het Europees Parlement om de verkoop van wagens met verbrandingsmotoren vanaf 2035 te verbieden. “Ideologie, onwetendheid of kwade trouw?”, vraagt de politicus zich af.

De verordening werd goedgekeurd door het Parlement met 340 stemmen voor en 279 stemmen tegen. Onder de voorstanders bevinden zich onder meer de afgevaardigden van N-VA, cd&v, Open Vld en Groen. Vlaams Belang en de voltallige ID-fractie waarin die partij zetelt stemden tegen. De maatregel moet bijdragen aan de doelstellingen van de EU om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te zijn.

Eurocommissaris Frans Timmermans gelooft dat de aankoopprijs van een elektrische wagen in de komende jaren onder die van benzine- en dieselauto’s zal duiken. Tegenstanders vrezen echter net hogere prijzen en een fors verlies van banen binnen de auto-industrie. “Onrealistisch en typerend voor het koppige utopisme van groene extremisten”, reageerde Europarlementslid Gerolf Annemans (VB).

Onbegrijpelijke beslissing

Salvini gelooft eveneens dat de “gekke, onbegrijpelijke beslissing” de Italiaanse, en bij uitbreiding Europese, werknemers zal treffen en tegelijk ten gunste is van Chinese bedrijven en belangen. “Ideologie, onwetendheid of kwade trouw?”, schreef hij op Twitter. Hij hoopt dat de Italiaanse regering zich samen met zijn partij zal verzetten tegen de inwerkingtreding van die Europese reglementering “of tenminste probeert om uitstel te bekomen”.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/verhofstadt-juicht-europees-verbod-op-verkoop-van-autos-met-verbrandingsmotor-vanaf-2035-toe-historische-beslissing/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Salvini hekelt verbod op verbrandingsmotoren: “Ten gunste van Chinese bedrijven en tegen de Italiaanse industrie””

  1. Eurocommissaris Frans Timmermans gelooft dat de aankoopprijs van een elektrische wagen in de komende jaren onder die van benzine- en dieselauto’s zal duiken… Dat is wat die Hollandse randdebiel DENKT welteverstaan! Maar zoals steeds denken socialisten systematisch verkeerd. Spelen zij Sinterklaas met ons geld en zorgen hun gestoorde voorstellen voor onomkeerbare problemen! Denk alleen al maar aan bijvoorbeeld hun gevoerde beleid t.o.v. massa-immigratie en hun financieel beleid in Wallonië.

Plaats een reactie

Delen