Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Wannes Neukermans

Sihame El Kaouakibi weet hoe het is om gecanceld te worden en wat voor impact dat kan hebben. “We zijn doorgeslagen naar een situatie waarin, wanneer een publiek persoon valt, we volop gaan natrappen zonder na te denken over de impact op die persoon. Dat vertelt ze in een Instagram-video, waarin ze Bart De Pauw een hart onder de riem steekt nadat die een poging tot zelfdoding heeft overleefd.

https://redactie.palnws.be/2022/10/video-sihame-el-kaouakibi-deelt-speech-die-jullie-niet-mochten-horen-op-instagram-ik-ben-de-laatste-die-de-spotlight-opzoekt/

“Ik heb mij nooit uitgelaten over de zaak-Bart De Pauw, maar ik wil wel even iets zeggen over de mens Bart De Pauw”, aldus El Kaouakibi. Vanochtend werd televisiemaker Bart De Pauw met een ambulance afgevoerd na een zelfmoordpoging. Bart zat de laatste tijd heel diep, dat kan je wel begrijpen”, vertelde zijn Ines De Vos. Er wordt gemeld dat De Pauw bij bewustzijn en buiten levensgevaar is.

Cancelcultuur

“En als mens, als persoon die zelf gecanceld werd, kan ik meespreken over de negatieve impact op iemands leven”, zo vergeleek El Kaouakibi zich met Bart De Pauw. “En in behandeling gaan, omgaan met donkere gedachten, dat is niet evident. Dat is een heel lange en moeilijke weg.”

De politica spreekt zich uit tegen de cancelcultuur, die nochtans wel goedbedoeld was, volgens haar. “Het cancelen was bedoeld als een middel voor verantwoordelijkheid, sociale rechtvaardigheid. Dat is prima. Maar neem gewoon ook mee dat het ook kan leiden tot reputatieschade, emotionele stress, financiële stress, sociale isolatie of erger. Dat het mensen kan drijven tot iets erger. Als we in een wereld willen leven van vrijheid van meningsuiting (…), dan moeten we toch gaan nadenken over de manier waarop we met elkaar omgaan en hoe we met onze fouten en onze gebreken omgaan als mensen.”

Natrappen

“We zijn doorgeslagen naar een situatie waarin, wanneer een publiek persoon valt, we volop gaan natrappen”, legt Sihame El Kaouakibi uit. “Zonder na te denken over de impact op die persoon, zijn of haar welzijn, zijn of haar omgeving. Een heel eenvoudige boodschap: denk aub na over de impact van uw boodschap op iemands leven. That’s it”, besluit ze. Op het einde van haar video herhaalde ze haar steunbetuigingen aan De Pauw en zijn familie nog eens.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/bart-de-pauw-overleeft-vermoedelijke-zelfmoordpoging/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

18 gedachten over “Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden””

  1. Je moet een echt open vld huid hebben om schandelijk deze zaak te misbruiken in je eigen voordeel. Bart De Pauw is GEEN crimineel maar door de politiek en een corrupt justitie onterecht is veroordeeld, Bart De Pauw geniet veel bijval van de mensen en om via die wijze jezelf in de kijker te zetten is een echte schaamteloze vld streek en dat van iemand die in het parlement zat en wel corrupt is. Shame on you.

  2. Bart is misschien een vetzakske, de normen zijn de laatste paar jaar nogal verschoven. Maar hij heeft niemand fysiek of financieel iets aangedaan. Financieel zou ik zelfs het tegendeel durven beweren. Kouwekiwi heeft de boel belazerd en zich belastinggeld toegeëigend. Schandelijke poging om de miserie van iemand anders alweer te misbruiken.

  3. De schande weer ver voorbij… Was echt wel een ideale VERLopen VLD kandidaat premier! Maar terwijl de rest van de bende met alles weg komt, koos zij voor DE CORRUPSTE rode politicus om haar te verdedigen. En het werd te groot om nog onder de mat te roffelen… Terecht!!!

  4. El Kaouakibi vergelijkt het cancelen dat haar overkwam met dat van een witte racistische man! Deze vergelijking houdt geen steek en is op drijfzand gebouwd! Zij werd gecanceld omdat ze zich verrijkte met gemeenschapsgeld en vanwege misbruik van vertrouwen! Daar waar zij op de VRT ,een linkse zender, die draait met geld van u en ik en geflankeerd door ene Vande Lanotte alias De Keizer van Oostende en twee andere sujetten een forum kreeg om haar handen in onschuld te wassen werd Bart De Pauw door enkele actrices en diezelfde VRT kaltgestellt! Dat een politica subsidies die door verkozenen en zelfs ministers van verschillende strekkingen achterover drukte voor eigen gewin is verwerpelijk en getuigt van vergaande normvervaging! De stilte op de blauwe banken van het Glazen Huis en op het Schoon Verdiep van de Koekestad is oorverdovend! , Koeken Troef,het geesteskind van Bart De Pauw, liep daarentegen zware averij op!!?? Voor wanneer het proces van El Kaouakibi en de striemende artikels in onze ” kwaliteits ” pers??!!

  5. Deze reactie van El Kaouakibi is een type beeld van zelfverheerlijking. Zij is een bedriegster die zich tot slachtoffer omtovert. Zij maakte misbruik van de goedgelovigheid van politiek correcte politici om van de gemeenschap te stelen en te profiteren. Moest ze nog eens kunnen zwijgen, maar neen. Zichzelf op een voetstuk plaatsen, de schaamte voorbij.

  6. Si.El Ka. is het levende bewijs van de verneukte genetische bagage van dat rotvolk, met systemisch racisme en ploertenstreken tegen alles wat geen moslim is, met diefstal, bedrog, geweld, en moord, en inherente en parasitaire achterlijkheid.

  7. We kunnen niet oordelen over wat Bart De Pauw precies heeft mispeuterd. Daarvoor ontbreekt de brede massa alle feiten en details: wat ons wordt verteld op de media kan je totaal niet vertrouwen. Feit is wel dat dank zei al die WOKE en LBGT enz toestanden het van kwaad naar erger gaat. Zelfs een jaar of dertig geleden is het al begonnen: ik heb nog enkele jaren gewerkt bij de Havenkapiteinsdienst van de haven van Antwerpen. Op een dag maakte een “brigadier” (ploegleider) zich kwaad op een vrouwelijke “sassenier” die een fout had gemaakt. Hij had geroepen “gij stomme trut wat heb je nu weer aangevangen !” (wel op zijn Aantweirps vaneiges). Als het man was geweest had hij waarschijnlijk geroepen “stomme kloot wat heb je nu aangevangen”, en was de kous af geweest. Maar o wee ! Niet tegen een vrouw dus: ze heeft klacht neergelegd op het Havenhuis. Heeft die brigadier problemen gehad !

  8. Ik begrijp El Kaouakibi wel omdat zij niet begrijpt dat ook andere hooggeplaatsten wel mogen wat haar, achteraf, verweten wordt. Ze volgde toch maar hun voorbeeld. Wie van de troon gestoten wordt zal meestal het “waarom” niet beseffen, omdat velen wel de dans ontspringen.

Plaats een reactie

Delen