Slottekst COP28-klimaattop goedgekeurd: “Transitie weg van fossiele brandstoffen”

Woensdagochtend werd de slottekst goedgekeurd. Photonews

Binnenland politiek

Smet mag van Michel niet zeggen dat EU-medewerkers drugs gebruiken

Wannes Neukermans

Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (Vooruit) heeft achter gesloten gezegd dat veel EU-medewerkers drugs gebruiken. De uitspraak zorgde al voor misnoegde reacties van vakbonden, maar nu reageert ook de woordvoerder van Europees Raadsvoorzitter Charles Michel (MR) op de “onaanvaardbare” uitspraak.

De uitspraak viel eind januari tijdens een vergadering over een mogelijke relocatie van de EU-organen naar het noorden van Brussel. Vakbonden die het EU-personeel vertegenwoordigen zijn niet enthousiast over het idee, met als voornaamste argument de hoge graad van criminaliteit en druggebruik in dat deel van de hoofdstad.

Iets wittere substantie

Smet beweerde toen dat druggebruik gangbaar is bij het EU-personeel en vindt de bezwaren daarom hypocriet. “In Schuman worden evenzeer drugs gedeald, maar waarschijnlijk gaat het om een iets wittere substantie dan in het noorden van Brussel”, aldus de staatssecretaris.

De EU-vakbonden stelden al een open brief op en ook Europees Raadsvoorzitter Michel (MR) komt nu tussen. “Deze opmerkingen zijn onaanvaardbaar”, klinkt het bij zijn woordvoerder. “Michel vraagt respect voor alle mannen en vrouwen in dienst van de Europese Unie, zeker in deze zeer uitdagende tijden op internationaal vlak.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/pascal-smet-vooruit-veel-eu-medewerkers-gebruiken-drugs/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Smet mag van Michel niet zeggen dat EU-medewerkers drugs gebruiken”

  1. “respect voor alle mannen en vrouwen in dienst van de Europese Unie” dixit Michel. Respect voor een instelling die wordt bemand door uitgerangeerde politici? Respect voor een instelling die haar eigen ondergang financiert met haar groene waanzin? Respect voor een instelling die niet bekwaam is om haar buitengrenzen bewust of onbewust te beveiligen? Respect voor een instelling die niet vies is van enige financiële schandalen? Respect voor een instelling waar de “commissarissen” niet democratisch zijn verkozen? Neen hoor, ik denk het niet.

Plaats een reactie

Delen