Staatssecretaris Dermine (PS) haalt uit naar De Wever (N-VA): "Als hij een sportcoach was, was hij allang ontslagen"

Bart De Wever (N-VA) en Thomas Dermine (PS). Photo News

Uncategorized

Staatssecretaris Dermine (PS) haalt uit naar De Wever (N-VA): “Als hij een sportcoach was, was hij al lang ontslagen”

Anton Schelfaut

In een interview met La Dernière Heure haalt staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij merkt fijntjes op dat die laatste er in 20 jaar tijd niet in geslaagd is om ook maar één stap dichter bij een onafhankelijke Vlaamse republiek te komen, hoewel die doelstelling in het eerste artikel van de partijstatuten van N-VA staat.

In het interview ontkent Dermine dat zijn partij openstaat voor het confederalisme. Hij geeft wel toe dat er tijdens de vorming van de Vivaldi-regering gesprekken tussen PS en N-VA hebben plaatsgevonden, maar zouden zijn mislukt omdat het water te diep was. “We moesten die mislukking doorstaan om tot iets anders te komen”, blikt hij terug.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2023/02/staatssecretaris-dermine-ps-bagatelliseert-transfers-van-vlaanderen-naar-wallonie-politieke-fabel-van-bart-de-wever/

Onafhankelijke Vlaamse republiek

N-VA-voorzitter Bart De Wever pleitte enkele weken geleden in een interview met De Tijd voor een “extralegale” of “bicefale” staatshervorming. Die demarche kwam er volgens Dermine omdat De Wever weet dat er in Vlaanderen en Wallonië weinig draagvlak is voor het einde van België. “Als Bart De Wever een sportcoach was, was hij al lang ontslagen”, sneert de staatssecretaris. “Hij is al 20 jaar de leider van zijn partij. Tien jaar lang heeft hij de hoogste politieke ambten bekleed, op federaal niveau en in Vlaanderen. Maar met betrekking tot de belangrijkste doelstelling van zijn politieke engagement – het eerste artikel in de statuten van N-VA (een onafhankelijke Vlaamse republiek, red.) – heeft hij zijn strijd geen jota vooruitgeholpen. In elke andere organisatie zou hij ontslagen zijn.”

Tot slot merkt Dermine op dat De Wever in 2024 weinig partners zal hebben. “Op uiterst rechts na is hij vooral uiterst geïsoleerd”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Staatssecretaris Dermine (PS) haalt uit naar De Wever (N-VA): “Als hij een sportcoach was, was hij al lang ontslagen””

  1. Je kunt voor of tegen deze man zijn, maar het is en blijft een feit dat BDW in 20j nog geen enkele stap dichterbij Vlaamse onafhankelijkheid is gekomen. Ofwel stopt hij alles voor jaren in de diepvries, ofwel wil hij enkel regeren met partijen die Belgicistisch zijn, en telkens komt de Vlaamse kaart boven als er verkiezingen in aantocht zijn. In alle geval, als BDW zo doorgaat met zijn Vlaamse regering, zullen meer en meer Vlamingen afhaken enkel en alleen al door het pest-, belastings- en regelneverij gedrag van de Vlaamse regering. Dit is NIET het Vlaanderen waarvoor we gekozen hebben en ik ben al heel bang als BDW ooit onze pensioenen in handen zal krijgen: beginnen met de pensioenbons af te nemen en deze die pensioensparen gedaan hebben niet meer uitbetalen om dat de mieren de krekels hun pensioen zullen moeten betalen. Als coach is BDW in het Vlaamse verhaal ook door mij ontslagen.

  2. Hij merkt fijntjes op dat die laatste er in 20 jaar tijd niet in geslaagd is om ook maar één stap dichter bij een onafhankelijke Vlaamse republiek te komen, hoewel die doelstelling in het eerste artikel van de partijstatuten van N-VA staat. (Statssecretaris Dermine (PS).
    Conclusie: Bart De Wever en de N-VA top zijn valse profeten. Mij doen ze denken aan het VNV. Voor de oorlog predikte die het evangelie van Groot-Nederland en tijdens de bezetting maakten ze een bocht van 180 graden. De ene collaboreerde met de Duitsers en BDW met Belgisch/Waalse Vlamingenhaters. Duitsers die de Belgische instellingen erkenden en beschermden. Taak die BDW tijdens de legislatuur van 2014 loyaal voor zijn rekening nam. Terwijl de Vlamingen geen enkele loyaliteit aan de Belgische deloyale bezetter verschuldigd zijn.

  3. 😂🤣 Dat moet tegenvallen hé De Zwever? Je kan deze rooie zakkenvullers niet anders dan gelijk geven op dit punt. Wat heb je al bereikt ? NIKS!! Maar wel liever samenwerken met zij die liever een mes in je rug planten dan met een partij die het dichtst aanleunt met je eigen programma. Loser!

  4. als je iets wil bereiken moet je alles proberen en dan je conclusies trekken.Nu weten we hoe de cvp en de vld reageert,nu moet NVA de kans wagen met het VB en wij,burgers moeten hen die kans geven want wij zijn het wanneer dit mislukt door voor de vivaldidioten te stemmen,veel posters beseffen dat niet,jack,antigoon en co moeten dit ook beseffen,wij kiezen en BDW kan maar doen wat wij hem geven,.In 2014 was het meeregeren of niet,in 2019 idem,hopelijk halen we nu samen meer dan 50%.Emotioneel reageren,zoals de meeste anti-NVA-ers doen brengt geen zoden aan de dijk,verstand gebruiken wel en dat hebben de NVA-ers wel en de VB-ers niet,spijtig

  5. VB heeft nooit mogen deelnemen aan enig beleid. NVA heeft al bijna 4j federaal en 19j regionaal deelgenomen aan het beleid, zelfs PVDA mag deelnemen aan het lokaal beleid. Ik pleit niet voor onafhankelijkheid, wel voor een eerlijker beleid waar mensen die werken beloond worden en mensen die pech hebben tijdelijk gesteund worden. Mensen die niet willen deelnemen aan een maatschappij waar werken en opbouwen centraal staan horen hier niet thuis en zijn beter af in hun thuisland of thuisregio. Elke regering mag uitgeven wat hij wil, maar elk betaalt zijn facturen en niet zoals nu. Ik pleit evenmin voor een Vlaanderen zoals die we nu hebben, waar pestregeltjes (asbest, digitale meters, autokeuringen, stikstof…), extra belastingen (oldtimer, 2de verblijf, verkapte turteltaksen….), en afnemen van voordelen (woonbonus, bouw en omgevingsbeleid….) de norm zijn geworden.

  6. Zoals lezer Schelleg terecht opmerkt: het is gewoon wachten tot N-VA ook revolutionair wordt. Als BDW gaat beseffen dat noch de Waalse noch de Vlaamse tradi’s oor hebben voor de Vlaamse verzuchtingen zal hij op een moment niet anders kunnen dan het roer omgooien en zeggen: ik heb het bij herhaling geprobeerd maar niets mocht baten….Dan zullen misschien de opgen open gaan maar ….het zal niet meer baten…Dus dat ze daar in het Zuiden maar niet te vroeg victorie kraaien en BDW belachelijk maken het zou wel eens kunnen verkeren…

Plaats een reactie

Delen